Πέμπτη 21 ΣΕΠ 2017 00:54
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  24°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Συνέλαβαν επιχειρηματία για την υπόθεση με τον χαλκό

Ηράκλειο: Συνέλαβαν επιχειρηματία για την υπόθεση με τον χαλκό

Έναν γνωστό ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων συνέλαβαν στο Ηράκλειο οι Αστυνομικοί του Α.Τ Αρκαλοχωρίου σε συνέχεια της προανάκρισης για την υπόθεση με τον χαλκό που ενώ αρχικά ποσότητα από αυτόν φάνηκε να προέρχεται από τις κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας, στη συνέχεια των ερευνών προέκυψε ότι ίσως να μην σχετίζεται και γι'αυτό ερευνάται η προέλευσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, στα δύο κοντέινερ που ελέχθησαν κατά την φόρτωσή τους στο πλοίο της γραμμής από τα στελέχη του Λιμενικού στο Ηράκλειο, εντοπίστηκαν συνολικά 365 κιλά χαλκού.

Οι ίδιες πληροφορίες όμως λένε ότι από τα 365 κιλά χαλκού  τα 100 ήταν υλικό από εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ τα οποία απαγορεύεται να βρίσκονται στην κατοχή ιδιωτών και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ. 

Σε αυτό το σημείο συνδέεται ο ιδιοκτήτης μάντρας ανακύκλωσης μετάλλων. Όταν λοιπόν οι Αστυνομικοί του Αρκαλοχωρίου που έχουν αναλάβει την υπόθεση ρώτησαν τον επιχειρηματία για το πως ήρθαν στην κατοχή του τα 100 κιλά χαλκού, εκείνος δεν μπόρεσε να βρει κάποια πειστική απάντηση αλλά ούτε και να υποδείξει ποιος του τα πήγε. Σημειώνεται ότι η ποσότητα χαλκού, είχε φορτωθεί από τη μάντρα του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας συνελήφθη από τους αστυνομικούς για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος καθώς όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το υλικό αυτό είχε φορτωθεί κατ’ εντολή δική του στα κοντέινερ προκειμένου να μεταφερθεί στην Αθήνα προς πώληση. 

Μετά την απολογία του το πρωί της Παρασκευής (21/4), ο επιχειρηματίας αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 5/2/2018.

Διαβάστε επίσης. . .

Aύριο 21 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου η λειτουργία «Ψυχιατρικού...
Την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη των προβλεπόμενων εργασιών σε αθλητικές υποδομές, εξέφρασαν στον δήμαρχο Ρεθύμνης Γ...
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (20/9), περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σ. Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης και...