Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 23:43
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  19°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια δέχτηκε άγρια επίθεση από ασθενή

Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια δέχτηκε άγρια επίθεση από ασθενή

βενιζέλειο νοσοκομείο

Ενα νέο περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος εργαζόμενου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο καταγράφηκε χθες, με τους συναδέλφους της παθούσας να είναι εξοργισμένοι, δηλωνοντας απροστάτευτοι!

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι στο «ίδιο έργο θεατές», λέγοντας για μια ακόμη φορά πως το περιστατικό βιαιοπραγίας στο Τ.Ε.Π του νοσοκομείου, φανερώνει με περίτρανο τρόπο, το μέγεθος του προβληματος.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν στην χθεσινή εφημερία (13.6.2018), μια νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιαιοπραγίας, από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή, ο οποίος καταφέρθηκε εις βάρος της και της προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις των εργαζόμενων για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου - όπως σημειώνουν στην ανακοινωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου νοσοκομείου- αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών στο Τ.Ε.Π προκαλεί έντονα λειτουργικά και σοβαρά γεγονότα, που δυσχεραίνουν τόσο την λειτουργία του τμήματος αλλά και την ψυχολογική πίεση των εργαζομένων.

«Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;
Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων;
Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;
Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’όλη την εφημερία, για να γίνει επι τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις.
Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοινωση του Σωματείου.

Τι λέει η Διοίκηση του Νοσοκομείου
"Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός, λειτουργοί της Υγείας να δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, όπως το χθεσινό περιστατικό βίας εις βάρος εργαζόμενης που έγινε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ».
Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει, ότι τέτοια περιστατικά βιαιοπραγίας θα επισύρουν όλες τις προβλεπόμενες νομικές και ποινικές συνέπειες.
Σημειώνουμε, ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και ενισχύονται συνεχώς τόσο με ηλεκτρονικά μέσα, όσο και με φυσική φύλαξη.
Συμπαραστεκόμαστε πλήρως στην λειτουργό μας".

Η απάντηση του αναπληρωτή διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου
Το ekriti επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή του Βενιζελείου Γιώργο Μοσχοβάκη, ο οποίος δήλωσε: "Όταν ενημερώθηκα για το περιστατικό, ήμουν έτοιμος να υποβάλλω μήνυση εναντίον του ασθενούς, ωστόσο διαπίστωσα ότι επρόκειτο για καρκινοπαθή με άνοια. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, και δεν μπορούν να προληφθούν, ακόμα και αν υπήρχε η τέλεια φύλαξη στο νοσοκομείο. Για τη φύλαξη στο Βενιζέλειο, πρέπει να πω ότι από τα 7 άτομα αυξήσαμε τη δύναμη στα 9. Χωρίς να δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος, θεωρώ ότι η κατάσταση δε μπορεί να χαρακτηριστεί απαράδεκτη".

 

Διαβάστε επίσης. . .

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ξεκίνησε η λειτουργία του νέου γραφείου της...
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης του κτιρίου (πρώην κτίριο ΟΤΕ), στην ενοικίαση του οποίου έχει προχωρήσει ο δήμος,...
Η Ένωση Φοροτεχνικών Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Ε.Η) σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προσκαλεί τα μέλη της στην...