Πέμπτη 16 ΑΥΓ 2018 22:22
 • Ηρακλειο
  27°C
 • Χανια
  27°C
 • Ρεθυμνο
  27°C
 • Λασιθι
  27°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Κόκκινος συναγερμός για το νερό - Έρχονται έκτακτα μέτρα

Ηράκλειο: Κόκκινος συναγερμός για το νερό - Έρχονται έκτακτα μέτρα

nero.jpg

Η απελπιστική κατάσταση  που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη με την παρατεταμένη ανομβρία φέρνει έκτακτα μέτρα για την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι σπατάλες στο πολύτιμο αυτό αγαθό.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίνο Κριτσωτάκη, που μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ,μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταλεί εγκύκλιος σε όλες τις ΔΕΥΑ, σε ΤΟΕΒ αλλά και  στους Δήμους στην οποία θα προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να εξετάσει ο κάθε φορέας και με βάση τις ανάγκες τους να πάει σε ιεράρχηση της χρήσης του νερού.
Μάλιστα όπως επεσήμανε θα πρέπει να πάμε σε ελλειμματική άρδευση όπου χρειάζεται έτσι ώστε να υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση νερού.
Όπως αναφέρει ο ίδιος , οι αγρότες πλέον θα πρέπει να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού και να μην κάνουν υπερκαατανάλωση.
Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τον κ. Κριτσωτάκηςστη δυσάρεστη αυτή κατάσταση  με τις μειωμένες βροχοπτώσεις βρίσκεται φέτος μόνο η Κρήτη καθώς σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα βρέχει.
Στο μεταξύ καμπάνια ενημέρωσης για το νερό ξεκινά το επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΗ όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Γιάννης Ρασούλης.  Επίσης  η ΔΕΥΑΗ θα προχωρήσει και σε επιτήρηση για αλόγιστη χρήση νερού .
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης επεσήμανε ότι το φράγμα Αποσελέμη έχει νερό μόλις για δύο μήνες! Ειδικότερα η ποσότητα του νερού  που βρίσκεται μέσα στο φράγμα είναι 650.000 κυβικά ενώ υπάρχει όπως είπε  μια ακόμα ποσότητα που βρίσκεται που πρέπει να μείνει μέσα στο φράγμα για λόγους ασφαλείας επισημαίνοντας ότι φέτος δεν μπήκε καθόλου νερό στο φράγμα.

Ελένη Στάθογλου

 

Διαβάστε επίσης. . .

Απαγχονισμένος βρέθηκε ένας 45χρονος, κάτοικος της περιοχής της Ζάκρου, σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, στην αγροικία που...
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης, στις 20:30 περίπου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», μετά από...
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας νεαρός κρητικός το πρωί στην περιοχή του Παλαιοκάστρου του Δήμου...