Παρασκευή 19 ΙΑΝ 2018 01:53
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Κατέστρεψε τις ελιές ο ρυγχίτης - Ανησυχία για την παραγωγή

Ηράκλειο: Κατέστρεψε τις ελιές ο ρυγχίτης - Ανησυχία για την παραγωγή

ρυγχιτης

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των ελαιοπαραγωγών του Ηρακλείου, μετά τη διαπίστωση της εκτεταμένης προσβολής από το έντομο «ρυγχίτης» που χτυπά τον καρπό κατά την ανθοφορία του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων. Μάλιστα, χθες, λόγω των ανέμων, έγινε περισσότερο εμφανές το μέγεθος του προβλήματος, αφού ο καρπός σε μεγάλες εκτάσεις έπεσε πριν τη συγκομιδή.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου κ. Μύρων Χιλετζάκης, το ένομο αυτό τσιμπάει την ελιά στο δέσιμο και δημιουργεί μία τρύπα. Ευδοκιμεί στους ελαιώνες όπου δεν υπάρχει αντιμετώπιση ζιζανίων ή όταν ένα λιόφυτο δεν είναι σκαμμένο.

Το έντομο αυτό πολλαπλασιάζεται στους μη καλλιεργημένους ελαιώνες αλλά περνάει και στους ήδη καλλιεργημένους, συνεχίζει να λέει ο κ. Χιλετζάκης και συμπληρώνει ότι: φέτος, το έντομο αυτό μας προκάλεσε μία μεγάλη καταστροφή. Η μέση παραγωγή θα έφτανε τους 100.000 τόνους αλλά τώρα θα φτάσει με τη βία τους 50.000.

Διαβάστε επίσης. . .

Δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ , το οποίο παρουσίασε τεχνικό...
Ισχυροί άνεμοι πνέουν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας δημιουργώντας σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα . Σύμφωνα...
Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.