Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 22:14
 • Ηρακλειο
  26°C
 • Χανια
  24°C
 • Ρεθυμνο
  25°C
 • Λασιθι
  26°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Η κραυγή αγωνίας του πατέρα για το αυτιστικό παιδί του

Ηράκλειο: Η κραυγή αγωνίας του πατέρα για το αυτιστικό παιδί του

αυτισμός

Σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος παράλληλης στήριξης για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτισμό, παρατηρούνται  σε σχολεία του Ηρακλείου όπως και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ.Τάσου Τριγώνη η οικογένεια του οποίου τα τελευταία χρόνια πληρώνει από την τσέπη της εκπαιδευτικό για το αυτιστικό παιδί του και μάλιστα για στήριξη μέσα στο σχολείο που αποτελεί σαφέτατα υποχρέωση της Πολιτείας.
Ο συγκλονιστικός λόγος του πατέρα, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, μαχαιριά στην καρδιά των καρεκλοκένταυρων του υπουργείου Παιδείας.
«Είμαι γονέας με παιδί αυτιστικό, που φοιτά στο 3ο δημοτικό σχολείο Γαζίου. Περιμένω παράλληλη στήριξη από την αρχή του σχολικού έτους και τον Οκτώβριο, μου ήρθε μόνο τις 2 μέρες από τις 5 που δικαιούται το παιδί. Από το νέο έτος τους ανακοίνωσα ότι δεν έχω άλλο την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω ιδιώτη εκπαιδευτικό για να  αναπληρώνει το κενό της παράλληλης στήριξης» εξομολογήθηκε με πόνο ψυχής ο κ.Τριγώνης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε την κακή οικονομική κατάσταση της τρίτεκνης οικογένειά του καθώς έχει άλλα δύο παιδιά,η συζυγός του είναι άνεργη και με ένα μισθό προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.
 Στην εκπομπή μίλησε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ.Δημήτρης Αποστολάκης ο οποίος  περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί λόγω έλλειψης κονδυλίων για το πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης παιδιών με προβλήματα υγείας.
«Μακάρι να ήταν στο χέρι μου να λύσω τα προβλήματα αλλά το υπουργείο δεν έχει τα ποσά που απαιτούνται για την πρόσληψη προσωπικού γι αυτά τα παιδιά». «Φανταστείτε, είπε,ότι από τα 250 παιδιά που χρειάζονται βοήθεια στο σχολείο μόλις τα 78 μπορούμε να καλύψουμε». Παράλληλα εξήγησε ότι για την περίπτωση του κ.Τριγώνη εξετάζεται λύση στο πλαίσιο του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου ώστε να και τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας να παρέχεται βοήθεια στο μικρό μαθητή.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Συνάντηση-συνεργασία είχε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της...
Αναπροσαρμόστηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, η επιχορήγηση που...