Κυριακή 17 ΦΕΒ 2019 03:30
 • Ηρακλειο
  10°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  10°C
 • Λασιθι
  10°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Έρχονται και οι μικρές, «ευέλικτες» λαϊκές αγορές

Ηράκλειο: Έρχονται και οι μικρές, «ευέλικτες» λαϊκές αγορές

laiki-agora-katanalotes-times.jpg

Σε αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όχι μόνο με τη μεταφορά τους σε άλλους χώρους από αυτούς που λειτουργούν σήμερα, εξετάζει η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συγκεκριμένα μέσα στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η προώθηση ενός σχεδίου για τη λειτουργία τουλάχιστον δύο ευέλικτων και μικρότερων λαϊκών αγορών, μόνο με τη συμμετοχή παραγωγών κηπευτικών! Ένα σχέδιο για το οποίο ήδη γίνονται συζητήσεις και διερευνητικές επαφές.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πέτρος Ινιωτάκης, μιλώντας στο ekriti.gr αναφέρει πως είναι μια πρόταση η οποία εξετάζεται και είναι πιθανόν να υλοποιηθεί στο μέλλον. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια λαϊκή αγορά, που θα αποτελείται από μερικές δεκάδες παραγωγούς, δε θα προκαλεί τα προβλήματα που δημιουργεί μια μεγάλη σε έκταση λαϊκή, ενώ θα εξυπηρετεί παράλληλα τους πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίζουν φρέσκα κηπευτικά από παραγωγούς, σε μικρό χώρο.

Θα είναι εν ολίγοις, λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν σε κάποιο μικρό δρόμο ή ένα πάρκο, χωρίς να δημιουργούν συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Σεπτέμβρη σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ενέκρινε την μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού στο οικόπεδο δίπλα από τις φυλακές.
Από εκείνη την ημέρα και ως σήμερα, προχωρά με γοργό ρυθμό ο σχεδιασμός, ώστε στις αρχές του 2019 να ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου ο χώρος των 10 στρεμμάτων να διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενηθεί η λαϊκή αγορά.

Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Ινιωτάκη  θα περιλαμβάνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, δημιουργία σταθερών σημείων, τοποθέτηση τουαλετών και άλλες παρεμβάσεις.

Παράλληλα οι αρμόδιες Υπηρεσίες «τρέχουν» και το θέμα των άλλων λαϊκών αγορών του Ηρακλείου, με στόχο την εξεύρεση άλλων τριών χώρων που θα φιλοξενήσουν τις λαϊκές αγορές, οι οποίες σήμερα λειτουργούν μέσα σε δρόμους της πόλης.

Για αυτό το λόγο άλλωστε συνεχίζεται η διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις - παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς.
 
Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ...
Τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 θα διενεργηθεί ψηφοφορία για την εκλογή των Συνέδρων κάθε Συντονιστικής Οργάνωσης , που θα...
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα το συμφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων ο Δικηγορικός Σύλλογος...