Πέμπτη 18 ΙΑΝ 2018 01:45
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Εγκαταλείπουν ... νύχτα τα κατοικίδιά τους στις γειτονιές

Ηράκλειο: Εγκαταλείπουν ... νύχτα τα κατοικίδιά τους στις γειτονιές

αδεσποτα

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στην πόλη του Ηρακλείου το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων από δήθεν ζωόφιλους που με την πρώτη "στραβή" αφήνουν στο έλεος του Θεού το κατοικίδιο που οι ίδιοι επέλεξαν να πάρουν στο σπίτι τους.

Κι ενώ στην πόλη ο αριθμός των αδέσποτων εκτιμάται ότι είναι 2.500, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να αφήσουν στο δρόμο ένα ζώο, διογκώνοντας έτσι μία ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες αναγνωστών του ekriti.gr από την περιοχή του Καρτερού. Συγκεκριμένα, το φαινόμενο της εγκατάλειψης παρατηρείται πολύ περισσότερο στην περιοχή όπου έχουν στηθεί τα τροχόσπιτα, λίγα μέτρα από την παραλία. Όπως καταγγέλλεται, δεν περνάει εβδομάδα χωρίς να εγκαταλειφθούν τουλάχιστον 3-4 σκυλιά. "Τα φέρνουν νύχτα για να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι" λένε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτες τροχόσπιτων που μένουν στην περιοχή.

Το ekriti επικοινώνησε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη ο οποίος δεν εξεπλάγη από το φαινόμενο αυτό αφού όπως λέει "η εγκατάλειψη ζώων είναι μία μεγάλη πληγή για την πόλη του Ηρακλείου". Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται επίσης το φαινόμενο όπου εγκαταλείπονται και σκυλιά ράτσας ή φύλακες, με συνέπεια πολλές φορές κάποια από αυτά τα σκυλιά, να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες".

"Υπάρχει η νοοτροπία να εγκαταλείπονται ζώα σε χώρους ή περιοχές όπου μπορεί να τους δοθεί φαγητό. Δηλαδή, ένας που θα εγκαταλείψει το ζώο του, πιστεύει ότι πράττει σωστά αν το αφήσει σε σημείο με φαγητό. Αυτό φυσικά δεν κάνει μικρότερο το κακό ή καλύτερη την πράξη του" σχολιάζει ο αντιδήμαρχος ο οποίος τονίζει ότι σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού, όπου και εκεί εγκαταλείπονται πολλά ζώα.

Την ίδια ώρα οι 80 θέσεις ζώων που διαθέτει το Κυνοκομείο Ηρακλείου είναι καλυμμένες με τον αντιδήμαρχο να λέει πως "αυτό συμβαίνει σε μόνιμη βάση". Ο ίδιος, συμπληρώνει πως πριν από μία εβδομάδα, στειρώθηκαν για τρίτη φορά 50 ζώα με τη βοήθεια Γερμανών εθελοντών γιατρών, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται το ζήτημα με τα αδέσποτα.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Διαβάστε επίσης. . .

Στην κοπή της πίτας του ΚΑΠΗ Γαζίου βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης . Τα μέλη...
Ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης, θα απουσιάζει από τον Δήμο , από την Πέμπτη 18 έως και την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου...
Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης Γιάννης Σπυρόπουλος / Διάλογος με το Αόρατο* στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης...