Τρίτη 19 ΦΕΒ 2019 23:10
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  11°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Εγκανιάστηκε νέος βρεφονηπιακός σταθμός

Ηράκλειο: Εγκανιάστηκε νέος βρεφονηπιακός σταθμός

vrefonipiakos-stathmos-agias-pelagias-1.jpg

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Αγίας Πελαγίας.
 

Ένας βρεφονηπιακός σταθμός που στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο εμβαδού 455 τ.μ., δυναμικότητας 40 παιδιών και 20 βρεφών που χτίστηκε δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής και ο οποίος διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους, όπως αίθουσα ύπνου, κουζίνα, τραπεζαρία, αίθουσες ψυχαγωγίας, βοηθητικούς χώρους, μεγάλη αυλή με παιδική χαρά και κήπο, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένος και απόλυτα προσβάσιμος. Η κατασκευή του πέρασε από πολλές δυσκολίες, αφού βρέθηκε κατά την ανασκαφή το νεκροταφείο της Αρχαίας Απολλωνίας και χρειάστηκε μια τιτάνια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης για να μην απενταχθεί από το ΕΣΠΑ το σημαντικό αυτό έργο.
 

vrefonipiakos-stathmos-agias-pelagias-4.jpg, by lefterv

Το παρών στην τελετή εγκαινίων έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών, γονείς και το προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού.
 
Στ Αρναουτακης: Η Περιφέρεια ενισχύει το κοινωνικό έργο με υποδομές και παρεμβάσεις.
Στην σημαντικότητα του έργου και την μεγάλη κοινωνική του παρέμβαση -  αποστολή, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης, απευθύνοντας χαιρετισμό μετά την τελετή των εγκαινίων του βρεφονηπιακού σταθμου. «Είναι χρέος της Περιφέρειας» τόνισε ο Περιφερειάρχης, «να στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τους πολίτες, με έργα υποδομής και ανάπτυξης, αλλά και να στηρίζει κοινωνικά τους πολίτες όπως με το παρών έργο του βρεφονηπιακού σταθμού, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και θα λύσει ανάγκες της συνεχώς αναπτυσσόμενης περιοχής».
 

vrefonipiakos-stathmos-agias-pelagias-5.jpg, by lefterv

 Ο Στ. Αρναουτακης για την συνεργασία ίδρυσης και λειτουργίας του σταθμού ευχαρίστησε τον Δήμο, τους φορείς, όλους που βοήθησαν, ενώ επίσης ευχαρίστησε για τα επαινετικά τους λόγια προς την Περιφέρεια – στην διάρκεια των χαιρετισμών – τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Λυδάκη – Καρικη.

vrefonipiakos-stathmos-agias-pelagias-0.jpg, by lefterv

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας, αναφέρθηκε και σε άλλα έργα υποδομής της περιοχής της Αγίας Πελαγίας. όπως και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαλεβιζίου, που αριθμούν πάνω από τα 70 έργα.
 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του συγκεκριμένου έργου

vrefonipiakos-stathmos-agias-pelagias-9.jpg, by lefterv

 

Διαβάστε επίσης. . .

Στα δύο κόπηκε σήμερα η οδός Αστρινάκη (πρώην Εμμανουήλ Ξάνθου) μετά την επικίνδυνη κατολίσθηση που σημειώθηκε. Σύμφωνα με...
Ημερίδα με θέμα “ Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία μας” διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Ανωγείων σε συνεργασία με το...
Στην Κρήτη και στο τιμόνι της Αστυνομίας στο νησί θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Λαγουδάκης, ο...