Παρασκευή 22 ΦΕΒ 2019 02:08
 • Ηρακλειο
  11°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  10°C
 • Λασιθι
  11°C
Ekriti.gr Logo

Ημερίδα για το ΕΠΑΛ... από το 1° ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου

Ημερίδα για το ΕΠΑΛ... από το 1° ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου

ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου

Το 1° ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) Αρκαλοχωρίου διοργανώνει ημερίδα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων του το Σάββατο 7 Οκτωβρίου  στις 4 το απόγευμα. Θέμα της ημερίδας είναι το εξής:  «Γιατί να επιλέξω το ΕΠΑ.Λ., Δυνατότητες - Προοπτικές» και με θεματολογία τα παρακάτω:  
1. Απόκτηση των αποφοίτων όχι μόνο Απολυτηρίου αλλά και Πτυχίου Επαγγελματικής ιδιότητας (Επιπέδου 4),
για άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας
 
2. Μόνο οι Απόφοιτοι Μαθητές που κατέχουν Απολυτήριο και Πτυχίο ΕΠΑ.Λ. μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα της «Μαθητείας».
 
Η μαθητεία πρόκειται για Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 9μηνης διάρκειας, αμειβόμενων εργαζόμενων σε φορείς Δημόσιου ή Ιδιωτικού Φορέα, που θα τους υποδείξει η αντίστοιχη Σχολική μονάδα που ανήκουν, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δυνατότητα πιστοποίησης για απόκτηση επιπέδου 5.
 
3. Εισαγωγή με Πανελλαδικές στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ΤΕΙ (Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και σε ΑΕΙ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) σε ποσοστό 1% επί των εισακτέων μαθητών αποκλειστικά από τα ΕΠΑ.Λ. (η πρόσβαση αυτή στα ΑΕΙ ισχύει από το σχολικό έτος 2016.
Η Ημερίδα συνοδεύεται από Μπουφέ.

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , από το έτος ίδρυσης του το 1877, επιτελεί σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο,...
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου 30χρονος...
Το προεδρείο και τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης ειχε συνάντηση με τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο πρόεδρος της...