Τρίτη 19 ΙΟΥ 2018 04:15
 • Ηρακλειο
  22°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  22°C
Ekriti.gr Logo

Έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον θανατηφόρο μύκητα

Έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον θανατηφόρο μύκητα

μεθ.jpg

Συνεχίζεται ο συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ μετά τον εντοπισμό του επικίνδυνου και θανατηφόρου μύκητα Mukor. Η διοίκηση του νοσοκομείου όπως δήλωσε ο διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθεί από που προήλθε ο εν λόγω μύκητας, ο οποίος συνέβαλε αλλά δεν προκάλεσε, όπως είπε, τον θάνατο ενός πολυτραυματία, θύμα τροχαίου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
Ο ασθενήςπαρουσίασε σημάδια νέκρωσης ιστών χαρακτηριστικό της προσβολής από μουκορμύκωση.
Ο κ. Τασσόπουλος είπε ο μύκητας δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ τόνισε ότι "χτυπά" σε άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.
Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον καθηγητή λοιμοξιολογίας Αχιλλέα Γκίκα προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις ανώ αναμένονται και ιολογικές και άλλες εξετάσεις. Επίσης ο κ. Τασσόπουλος διαβεβείωσε ότι τηρούνται ότι οι κανόνες υγιεινής και αποστείρωσης, τόσο στις ΜΕΘ όσο και στις υπόλοιπες κλινικές.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Μανούσος , ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης , βρίσκεται λίγες μέρες πριν την 1η του εκτόξευση στην στρατόσφαιρα και...
"Κόκκινο πανί" ήταν απόψε στα Χανία η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τους...
"Βράζουν" στη Νέα Δημοκρατία μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη από το Ηράκλειο για τους...