Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 08:16
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον θανατηφόρο μύκητα

Έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον θανατηφόρο μύκητα

μεθ.jpg

Συνεχίζεται ο συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ μετά τον εντοπισμό του επικίνδυνου και θανατηφόρου μύκητα Mukor. Η διοίκηση του νοσοκομείου όπως δήλωσε ο διοικητής Γιάννης Τασσόπουλος στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθεί από που προήλθε ο εν λόγω μύκητας, ο οποίος συνέβαλε αλλά δεν προκάλεσε, όπως είπε, τον θάνατο ενός πολυτραυματία, θύμα τροχαίου που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
Ο ασθενήςπαρουσίασε σημάδια νέκρωσης ιστών χαρακτηριστικό της προσβολής από μουκορμύκωση.
Ο κ. Τασσόπουλος είπε ο μύκητας δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ τόνισε ότι "χτυπά" σε άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.
Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον καθηγητή λοιμοξιολογίας Αχιλλέα Γκίκα προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις ανώ αναμένονται και ιολογικές και άλλες εξετάσεις. Επίσης ο κ. Τασσόπουλος διαβεβείωσε ότι τηρούνται ότι οι κανόνες υγιεινής και αποστείρωσης, τόσο στις ΜΕΘ όσο και στις υπόλοιπες κλινικές.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αισθητά βελτιωμένες σήμερα, ωστόσο σε πολλές περιοχές τα προβλήματα εξακολουθούν να...
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν για το πρωί της Κυριακής πολίτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την...