Τρίτη 24 ΑΠΡ 2018 09:47
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Δεν έχουν ξεχάσει τη φονική μαχαιριά στον Γιάννη Ρουσάκη

Ηράκλειο: Δεν έχουν ξεχάσει τη φονική μαχαιριά στον Γιάννη Ρουσάκη

3d7f3-download.jpg

Exουν περάσει σχεδον 7 χρόνια από την ημέρα που ο 21χρονος - τότε- Γιάννης Ρουσάκης είχε χάσει τη ζωή του στη διάρκεια συμπλοκής οπαδών, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο

Μια υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού από τα Μάλια, το Σεπτέμβριο του 2011 που είχε συγκλονίσει την Κρήτη. Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 21χρονος Γιάννης ειχε δεχθεί χτύπημα από μαχαίρι και ειχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου τον ειχαν μεταφέρει φίλοι του.

Για αυτή την υπόθεση «ξυπνούν» μνήμες αύριο στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τα άτομα, τα οποία είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και είχαν ασκήσει έφεση.

Στην πρώτη δίκη, 8 νεαροί είχαν αθωωθεί και στους υπόλοιπους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης που είχαν μετατραπεί σε σε χρηματικές ποινές προς 5 ευρώ την ημέρα. 

Ο βασικός κατηγορούμενος ειχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 5 ετών και 6 μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλες κατηγορίες. Ενώ ενα ακόμη άτομο που ειχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 21χρονου Γιάννη, ειχε αθωωθεί για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά είχε κριθεί ένοχος για πλημμελήματα και ειχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών.

Καταπέλτης ήταν τότε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας έδρας, η οποία είχε τοποθετηθεί κάνοντας λόγο για μια συμπλοκή που έγινε από άτομα τα οποία ενήργησαν ως «συμμορία». 

Διαβάστε επίσης. . .

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με το σχήμα ΣΑΜΠΟΤΑΖ-ΕΑΑΚ ΤΕΙ Χανίων, διοργανώνει για 17η συνεχή...
Με πρόταση και πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Ηρακλείου, η Εκκλησία της Κρήτης θα υποδεχθεί στο Ηράκλειο το...