Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 20:56
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Αποκάλυψη ekriti: Δεκάδες Ηρακλειώτες θύματα "μαϊμού" ασφαλιστή

Αποκάλυψη ekriti: Δεκάδες Ηρακλειώτες θύματα "μαϊμού" ασφαλιστή

ασφαλιστική απάτη

Στην άκρη του νήματος μίας σοβαρής υπόθεσης με θύματα πάνω από 80 πολίτες στο Ηράκλειο έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας η οποία για περισσότερους από πέντε μήνες δούλευε την υπόθεση με προσοχή και διακριτικότητα. 

Η υπόθεση που όλους αυτούς τους μήνες απασχολούσε τους αστυνομικούς έχει να κάνει με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εδώ και πέντε μήνες δεχόταν καταγγελίες από πολίτες που είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με τις οποίες η ασφάλεια του αυτοκινήτου που είχαν κάνει τελικά δεν ίσχυε, για λόγους που και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Κι αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις, ο ασφαλιστής, έπαιρνε το παλιό συμβόλαιο του πελάτη του και πάνω σε αυτό προσάρμοζε την καινούρια ισχύ του συμβολαίου (πλαστογραφία) ενώ άλλες φορές, δεν κοινοποιούσε  την ισχύ του συμβολαίου στο επικουρικό κεφάλαιο.

Οι αστυνομικοί, έχοντας συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο προανακριτικό υλικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι όσο 4 κούτες Α4, προχωρούσαν παρακάτω σε μία προσπάθεια να φτάσουν εκεί που ήθελαν. Και το κατάφεραν.

'Οπως αποκαλύπτει το ekriti.gr τα αποτελέσματα των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έδειξαν ότι περισσότεροι από 80 πολίτες είχαν πέσει θύματα του συγκεκριμένου ασφαλιστή και μάλιστα από 2-3 φορές ο καθένας. Συγκεκριμένα, οι ασφάλειες που είχαν στα χέρια τους οι πολίτες, είτε ήταν πλαστές είτε αναγραφόταν μεγαλύτερο κόστος από αυτό το οποίο προβλεπόταν, κάτι που όπωςλένε οι αστυνομικοί, θεωρείται απάτη. 

Για τις απάτες αυτές έχει συλληφθεί ένα άτομο που εργάζονταν ως ασφαλιστής. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ekriti.gr στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει και συνεργεία αυτοκινήτων στο Νομό Ηρακλείου τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε ανάλογες υποθέσεις.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το Λασίθι και το Ηράκλειο, επιχειρεί περίπου από τις 3:30 το μεσημέρι, για την...
Την απόφαση του για ένταξη του τμήματος Κίσαμος-Χανιά στο έργο της δημιουργίας του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης,...
Με συγκίνηση και φορώντας την παραδοσιακή Κρητική φορεσιά τα μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Αττικής μετείχαν στις εκδηλώσεις για...