Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν

Image
μουζάλας περιφέρεια
 clock 11:26 | 11/08/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στην Κρήτη μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης, κεκλεισμένων στων θυρών, υπό τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στην Κρήτη από hot spot της ηπειρωτικής ή νησιωτικής Ελλάδας, θα είναι καταγεγραμμένοι και ταυτοποιημένοι και η κατανομή τους θα γίνει βάσει της εθνικότητας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

μουζάλας περιφέρεια

μουζάλας περιφέρεια, by renas

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, θα δημιουργηθούν οργανωμένα camp με σπίτια και όχι σκηνές, ενώ δεν αποκλείονται και ξενοδοχεία, καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν αναμένονται στο νησί, πριν τον Νοέμβριο. Ο χρονικός ορίζοντας φιλοξενίας είναι τρία χρόνια. Θα υπάρξει ειδική μελέτη για την φύλαξη των camp, ενώ υπογράμμισε πως τα δικαιώματα των μεταναστών θα πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα των ντόπιων, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μια τέτοια επιβάρυνση που θα διασαλεύει τα βασικά δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού. Στα camp, σύμφωνα με τον υπουργό, θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός, είπε ότι σύντομα θα γίνει σύσκεψη της ΠΕΔ για να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τάχθηκε κατά της δημιουργίας μεγάλων δομών.
Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης, θα κατατεθούν οι προτάσεις από πλευράς δήμων.
Ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε ότι οι χώροι φιλοξενίας θα δημιουργηθούν μακριά από τουριστικές περιοχές.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε ότι για την περιοχή του, ένας χώρος που εξετάζεται, είναι το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis