Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 22:20
 • Ηρακλειο
  26°C
 • Χανια
  24°C
 • Ρεθυμνο
  25°C
 • Λασιθι
  26°C
Ekriti.gr Logo

Εξελίξεις με τον σκελετό στα Μάλια - Η ζώνη και το φερμουάρ (φωτο)

Εξελίξεις με τον σκελετό στα Μάλια - Η ζώνη και το φερμουάρ (φωτο)

σκελετος

Ως πολύ σημαντικά, χαρακτήρισε τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ιατροδικαστές για τον σκελετό στα Μάλια, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών & Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδης Τσατσάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Ε, "Tatiana Live". Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσατσάκης, τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο σκελετός ανήκει σε άνδρα νεαρής ηλικίας, όπως είχε γραφτεί από τις πρώτες ώρες. Ο κ. Τσατσάκης ανέφερε επίσης ότι μαζί με τη ζώνη η οποία βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν βρεθεί κι άλλα πειστήρια όπως ίνες από ύφασμα αλλά και ένα φερμουάρ. 

ζωνη

ζωνη, by gpapadakis

Η ζώνη που βρέθηκε μαζί με τον σκελετό στο πηγάδι...

Σε ερώτηση αν οι ιατροδικαστές έχουν καταλήξει στο ύψος του ανθρώπου στον οποίο ανήκει ο σκελετός, ο κ. Τσατσάκης είπε ότι μέχρι αύριο (18/2) είναι πολύ πιθανό να απαντηθεί και αυτό το ερώτημα ενώ συμπλήρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλα στοιχεία. Το μόνο στοιχείο που έχουμε είναι ότι η περιφέρεια του άνδρα στον οποιο ανήκει ο σκελετός, είχε περιφέρεια 82 εκατοστών, είπε ο κ. Τσατσάκης. 

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες, το πηγάδι το οποίο εδώ και δύο μήνες περίπου περιβάλλεται από το χτίσμα, θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των ερευνών των Αστυνομικών και Ιατροδικαστών προκειμένου να βρεθούν περισσότερα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην εκπομπή μίλησε και ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σημείο αλλά και η ευρύτερη περιοχή, έχει εξερευνηθεί αρκετές φορές, χωρίς όμως αποτελέσματα.
Από την πλευρά του, ο αδελφός του Στίβεν Κουκ, στον οποίο εικάζεται ότι ανήκει ο σκελετός, είπε ότι έχει ήδη ρωτήσει τους φίλους του Στίβεν προκειμένου να μάθει αν τη μέρα εκείνη είχε στην κατοχή του φωτογραφική μηχανή.

Να σημειωθεί, ότι όπως είπε και στο Ράδιο Κρήτη ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Σήφης Κανακουσάκης, η μόνη εξαφάνιση που απασχόλησε τις Αρχές από το 2005 και μετά στη συγκεκριμένη πάντα περιοχή, είναι αυτή του Στίβεν Κουκ, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Γ.Π.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Συνάντηση-συνεργασία είχε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της...
Αναπροσαρμόστηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, η επιχορήγηση που...