Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 08:12
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Μετά την θεία λειτουργία έκοψαν την πίτα στην Αντιπεριφέρεια (φωτο)

Μετά την θεία λειτουργία έκοψαν την πίτα στην Αντιπεριφέρεια (φωτο)

img_1243.jpg

Μετά την Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας.
 

img_1250.jpg

img_1250.jpg, by mpeka

Την τελετή ευλόγησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. Λιτούς χαιρετισμούς και ευχές για το νέο έτος απεύθυναν τόσο οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σειρά σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί για το 2018, των οποίων οι διαδικασίες έγκρισης έχουν ολοκληρωθεί και τα οποία είναι έτοιμα για δημοπράτηση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, με τη σειρά του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης βασικών αγαθών που μαστίζει την τοπική κοινωνία και στις προσπάθειες της Π.Ε. Χανίων για την αντιμετώπιση.
 

image4.jpeg

image4.jpeg, by mpeka

Στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης προσέφερε κομμάτια της πίτας στους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν οι Βουλευτές Χανίων, κ. Α. Μπαλωμενάκης και κα Β. Βαγιωνάκη, και οι πρώην Βουλευτές Χανίων, κ. Χ. Μαρκογιαννάκης και Ε. Δαμιανάκης, οι Δήμαρχοι Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, και Σφακίων, Αντιδημάρχοι, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης, κ. Ν. Καλογερής και κ. Δ. Μιχελογιάννης, και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χανίων κα Μ. Τζανακάκη και κ. Π. Σημανδηράκης, οι Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων των Χανίων – 5ης ΤΑΞ.ΠΖ., Πεδίου Βολής Κρήτης, 115 ΠΜ, Ναύσταθμου Κρήτης – η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωποι Κομμάτων, Επιμελητηρίων, Αντιστασιακών Οργανώσεων και Ενώσεων Αποστράτων, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Χανίων, όπως και πλήθος άλλων καλεσμένων, Διευθυντές της Π.Ε. Χανίων όπως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Χανίων, Διευθυντές άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών των Χανίων, εκπρόσωποι Εθελοντικών, Φιλανθρωπικών, Πολιτιστικών, και άλλων Συλλόγων των Χανίων, Διευθυντές, στελέχη και εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
 

img_3452.jpg

img_3452.jpg, by mpeka

img_3455.jpg

img_3455.jpg, by mpeka

Την τελετή έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων με ευχές προς τις παρευρισκόμενους.
 
Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο Διοικητής της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ, Ταξίαρχος κ. Γρηγόρης Κοκκολάκης, τον οποίο συνεχάρη και στον οποίο πρόσφερε πρωτοχρονιάτικο δώρο ο κ. Βουλγαράκης.     
 

Διαβάστε επίσης. . .