Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήρωσε για να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά δεν το πήρε ποτέ

Image
εταιρικο αυτοκινητο
 clock 00:05 | 06/01/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Με κόπο είχε μαζέψει λίγα χρήματα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ένας 57χρονος από την Άρτα. Δεν φαντάστηκε ποτέ, όμως, ότι θα έπεφτε θύμα «αετονύχη» που θα τον εξαπατούσε.

Το θύμα βρήκε πριν από ενάμισι μήνα το Ι.Χ. αυτοκίνητο που του έκανε σε μια αγγελία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και ήρθε σε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον φερόμενο ως πωλητή για να κανονίσει την αγορά. Αφού συμφώνησαν, πείστηκε να καταθέσει 4.290 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ο πωλητής, πράγμα που έκανε στις 22 Νοεμβρίου.

Όμως, αν και έστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμα τα παραστατικά της κατάθεσης, αυτοκίνητο δεν… είδε κι έτσι κατήγγειλε στην Ασφάλεια Άρτας ότι τον είχαν εξαπατήσει. Από τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 55χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 
*** Θύματα παρόμοιας απάτης έπεσαν ένας 61χρονος και η 26χρονη κόρη του στο Αγρίνιο, οι οποίοι εντόπισαν ηλεκτρονική αγγελία σε ιστοσελίδα για την πώληση ενός φορτηγού και επικοινώνησαν με τον πωλητή, ο οποίος τους ζήτησε 7.000 ευρώ. Μετά από διαπραγματεύσεις, πατέρας και κόρη συμφώνησαν να καταθέσουν 5.400 ευρώ, όμως το φορτηγό δεν τους παραδόθηκε ποτέ και την περασμένη Τετάρτη κατήγγειλαν την απάτη στην Ασφάλεια Αγρινίου που ερευνά για να ταυτοποιήσει τον δράστη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis