Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατριάρχης Θεόδωρος: Στηρίζει την συνάντηση Αιγυπτιωτών όλο τον κόσμο

Image
θεόδωρος
 clock 23:05 | 17/08/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Την προσφορά των Ελλήνων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ότι θέλει να αναδείξει η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μακράν, μιλώντας με τον πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ και ζητώντας τη στήριξή του για ένα σημαντικό πρόγραμμα συνάντησης εκατό Ελλήνων από την Ελλάδα, αλλά και άλλες περιοχές του κόσμου, όπου ζούν σήμερα (μέχρι και από την Αυστραλία) και εκατό Αιγυπτιωτών Ελλήνων από την παροικία στην Αίγυπτο, κατά τον μήνα Νοέμβριο.
 
Κατά τη συνάντησή τους αυτή, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη και του αντιπροέδρου της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννη Σιόκα, η Αιγύπτια υπουργός εξήγησε, ότι με την πρωτοβουλία της αυτή φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους Αιγυπτιώτες ομογενείς που ζουν στη χώρα του Νείλου με Αιγυπτιώτες που ζουν σε άλλες περιοχές του κόσμου.
 
Δεν αποκλείεται μάλιστα, η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί εν πλω και οι Αιγυπτιώτες να περάσουν από την Αλεξάνδρεια, αλλά και να ξεναγηθούν σε περιοχές, όπως το Πορτ Σαΐντ, η Ισμαηλία, το Σουέζ, διασχίζοντας το Κανάλι του Σουέζ και φτάνοντας στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εορτή αφιερωμένη στον ελληνισμό, που βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Αιγύπτου.
 
«Θέλω να αναδείξω αυτήν ακριβώς την προσφορά των Ελλήνων στην Αίγυπτο» τόνισε η Αιγύπτια υπουργός, κ. Μακράν. «Και αυτή η συνάντηση θα θυμίσει και στους Έλληνες, αλλά και τους Αιγύπτιους, το τί οι Έλληνες έκαναν για την Ελλάδα» προσέθεσε. Μάλιστα, η κ. Μακράν επεσήμανε με ικανοποίηση, ότι η συνάντηση αυτή θα συμπέσει χρονικά και με τη συνάντηση των ηγετών Αιγύπτου και Ελλάδας, του Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον μήνα Νοέμβριο.
 
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία της Αιγύπτιας υπουργού, από την οποία ζήτησε παράλληλα να μεταφέρει τις πιο θερμές ευχές του και τον σεβασμό του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.
 
Παράλληλα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μίλησε στην Αιγύπτια υπουργό για το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, η έδρα της οποίας είναι στην Αλεξάνδρεια, πόλη από την οποία κατάγεται και η κ. Μακράν, γεγονός για το οποίο εξέφρασε τη χαρά του ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
 
Τέλος, της προσέφερε ένα βιβλίο αφιερωμένο στο ιεραποστολικό του έργο, ενώ της χάρισε και το προσωπικό κομπολόι του για να το έχει εκείνη ως φυλακτό, για το οποίο η κ. Μακράν εξέφρασε τις ευχαριστίες της.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis