Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήσιμα tips για τα κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα

Image
Χριστούγεννα, οικογένεια
 clock 17:27 | 10/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν την αγάπη, την οικογενειακή θαλπωρή και την ελπίδα! Αλλά ας μη γελιόμαστε, αποτελούν και συνώνυμο του φαγητού. Γαλοπούλες, λαχταριστά γεμιστά κοτόπουλα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα είναι μόλις μερικά από τα εδέσματα που περιμένουν όλοι πως και πως στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει αρκετά τις καθημερινές συνήθειες μας, όπως και τον τρόπο με τον οποίο περνούμε πλέον τις ημέρες των γιορτών και των διακοπών, ωστόσο τα Χριστούγεννα είναι… Χριστούγεννα και αυτό δεν αλλάζει σίγουρα με τίποτα. 

Τα Χριστούγεννα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης και είναι γεμάτα από ήθη, έθιμα και παραδόσεις που παραμένουν αλώβητα μέσα στον χρόνο. Έτσι και το φετινό εορταστικό μας τραπέζι θα είναι σίγουρα λουκούλλειο και γεμάτο λαχταριστές λιχουδιές που θα απολαύσουμε με την οικογένεια μας, μέσα στο σπίτι. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αλλάξουμε λίγο το κλίμα που επικρατεί, λόγω και της πανδημίας, και να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή και αξέχαστη για όλους μας ατμόσφαιρα και πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το φετινό γεύμα; 

1. Ετοιμάστε μικρά… δωράκια

Χριστούγεννα σημαίνει δώρα, και αυτό είναι γνωστό σε όλους, καθώς και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων σε μια οικογένεια, που στην Ελλάδα αποτελεί θεσμό. Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν το εορταστικό γεύμα με την οικογένεια μας γίνονταν μια επιπλέον ευκαιρία για ανταλλαγή δώρων. Δεν χρειάζεται να βάλετε το χέρι μέσα στην τσέπη και να αγοράσετε επιπλέον δώρα, αρκεί να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει, να επιστρατεύσετε τη δημιουργικότητά σας και να φτιάξετε κάτι απλό και με ιδιαίτερη συμβολική αξία. 

Μια έξυπνη ιδέα είναι το να κατασκευάσετε κάρτες με ευχές, προσωπικές για το κάθε μέλος της οικογένειας σας, τις οποίες θα ανοίξετε λίγο πριν προχωρήσετε στην κατανάλωση του φαγητού. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για σύσφιξη των οικογενειακών δεσμών αλλά και για δημιουργία μιας πιο ευδιάθετης ατμόσφαιρας. Μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν επίσης το να δώσετε από μια λευκή κόλλα σε κάθε μέλος της οικογένειας σας και να του ζητήσετε να γράψει μια ευχή, λίγο πριν φάτε, και στη συνέχεια να ανακατέψετε τις ευχές και να τις μοιράσετε ο ένας στον άλλον!  

2. Στολίστε τα πάντα!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν έχει όρια τα Χριστούγεννα αυτό είναι ο στολισμός: Χριστουγεννιάτικο δέντρο, λαμπάκια μέσα και έξω από το σπίτι, φωτεινός Άι Βασίλης, φουσκωτοί τάρανδοι και χιονάνθρωποι, είναι μόλις μερικά από τα διακοσμητικά με τα οποία γεμίζουμε το σπίτι μας αυτή την περίοδο. Αυτά όμως τα διακοσμητικά δεν πρέπει να λείπουν ούτε από το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων, καθώς αποτελούν τις πινελιές που θα μας δώσουν μια ιδιαίτερη νότα, θα απογειώσουν την διάθεση όλων και θα δημιουργήσουν την πλέον εορταστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του γεύματος.  

Επιλέξετε για παράδειγμα χαρτοπετσέτες με σχέδια ταράνδων, ξωτικών ή και χριστουγεννιάτικων δέντρων (ή και άλλα αντίστοιχα θέματα που μπορείτε να βρείτε για παράδειγμα στο φυλλάδιο Vicko), και μετατρέψτε το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Συνδυάστε με εορταστικά αρωματικά κεράκια και κηροπήγια που θα βρείτε στην αγορά, ενώ μπορείτε να κερδίσετε ακόμη περισσότερους “πόντους” αγοράζοντας Χριστουγεννιάτικα πιάτα και ποτήρι και να δημιουργήσετε ένα ακόμη πιο παραμυθένιο σκηνικό.  

3. Παίξτε και δεθείτε

Ο Marjorie Holmes είπε κάποτε πως τα ”Χριστούγεννα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σπίτι” και αυτό ακριβώς ίσως πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν ετοιμάζετε το εορταστικό σας τραπέζι. Εκτός από ένα λαχταριστό γεύμα και μερικά μεθυστικά γλυκά, αυτό που πρέπει σίγουρα να βρίσκεται πάνω στο εορταστικό τραπέζι σας είναι η αγάπη και η ανάγκη να δεθείτε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σας. Ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να το πετύχετε είναι το να παίξετε όλοι μαζί ένα παιχνίδι είτε πριν το γεύμα, είτε μέχρι να σερβιριστεί το γλυκό, που θα σας βοηθήσει να δεθείτε και να διασκεδάσετε, κάνοντας τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα. 

Μπορείτε να στραφείτε σε κάποιο επιτραπέζιο, να παίξετε παντομίμα, να πείτε με τη σειρά από ένα ανέκδοτο ή να σκαρφιστείτε Κρητικές μαντινάδες για τα Χριστούγεννα, σκορπώντας το γέλιο και ανεβάζοντας τη διάθεση των υπολοίπων. Όποιο παιχνίδι και να επιλέξετε σημασία έχει να μεριμνήσετε ώστε να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε και να γελάσετε, καθώς αυτά θα σας φέρουν σίγουρα όλους πιο κοντά. 

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά από τα περσινά και δεν θα θυμίζουν σε τίποτα άλλες χρονιές. Είναι στο χέρι μας ωστόσο το να μην χάσουμε τη διάθεσή σας, να επιστρατεύσουμε μια σειρά από πρακτικά και έξυπνα tips για να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και να κάνουμε το φετινό Χριστουγεννιάτικο γεύμα να μείνει αξέχαστο σε όλους! Η μαγεία των Χριστουγέννων άλλωστε είναι μέσα μας, και φέτος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την βοηθήσουμε να βγει στην επιφάνεια και να γεμίσει τις καρδιές όλων! 

Πηγή φωτογραφίας: Jonathan Borba - Unsplash

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis