Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: «Τον άκουσα να φωνάζει "άσε με, άσε με"» - Η μαρτυρία της συζύγου του 43χρονου

Έγκλημα στη Χαλκίδα
 clock 17:05 | 24/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

σύζυγος του 43χρονου, που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από την 39χρονη στη Χαλκίδα, έκανε τις πρώτες της δηλώσεις, αναφερόμενη στα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της την ημέρα του φόνου, αλλά και για τη σχέση της με τον σύζυγό της.

Μιλώντας στον Alpha, η σύζυγος του άγρια δολοφονηθέντος άνδρα, περιέγραψε καρέ-καρέ τα όσα σημειώθηκαν εκείνη τη μέρα.

«Ήταν μία μέρα σαν τις άλλες. Ξυπνήσαμε μαζί, ντύθηκε. Ήταν το Σάββατο μετά τη γιορτή μας, ήταν το Σάββατο που θα έρχονταν όλοι οι φίλοι μας στο σπίτι για να γιορτάσουμε» ανέφερε αρχικά και δήλωσε πως έμεινε στο σπίτι για να καθαρίσει και να κάνει τα απαραίτητα ψώνια. 

Αφότου έφυγε ο 43χρονος, εκείνη βγήκε στο μπαλκόνι για να τον αποχαιρετίσει, όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε μέρα. 

«Είχαμε μία συγκεκριμένη συνήθεια. Τον έβλεπα να κατεβαίνει από τα σκαλιά, έκλεινα πόρτα και αμέσως έβγαινα στο μπαλκόνι να τον δω που θα φύγει, ήθελα να τον δω που θα ξεκινάει τη μέρα του» είπε. 

Η στιγμή της δολοφονίας του 43χρονου στη Χαλκίδα

Είδε τον σύζυγό της να μπαίνει στο αυτοκίνητο, αλλά μερικά δευτερόλεπτα αργότερα άνοιξε η πόρτα του οδηγού και κατέβηκε από το όχημα.

«Κατέβηκε, πήγε κανονικά προς το αυτοκίνητο. Μπαίνει μέσα και κλείνει την πόρτα. Μετά από λίγα, ελάχιστα, δευτερόλεπτα βλέπω να μισανοίγει, να ξανακλείνει και να ανοίγει μετά τέρμα. Τον βλέπω να βγαίνει από το αυτοκίνητο και έκανε κινήσεις με τα χέρια του. Λέω μιλάει στο τηλέφωνο και μαλώνει με κάποιον, δεν κατάλαβα από την πρώτη στιγμή».

Κατάλαβε ότι κάτι κακό συνέβαινε όταν άκουσε τις φωνές του 43χρονου. «Βλέπω να υπάρχει μία αναστάτωση και εκεί που καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά είναι όταν τον ακούω να φωνάζει "άσε με, άσε με". Εγώ ήμουν στη γωνία στο μπαλκόνι και κρατήθηκα δυνατά και αρχίζω να ουρλιάζω γιατί εκεί καταλαβαίνω ότι γίνεται επίθεση» περιέγραψε.

Δεν υπάρχει κάποιος γύρω για να τον βοηθήσει και έτρεξε η ίδια για να το κάνει. «Επειδή δεν υπήρχε κάποιος γύρω να τον βοηθήσει, αμέσως βάζω μπότες, (σ.σ. παίρνω) κλειδιά και κινητό και τρέχω κάτω. Εγώ νόμιζα ότι γίνεται κάποια ληστεία, ότι του επιτίθεται κάποιος για να του πάρει τα λεφτά, το κινητό» εξήγησε. Αλλά, όταν έφτασε κάτω διαπίστωσε τι γινόταν.

Δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτά που αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο και ευχήθηκε «να μην βιώσει και να μην δει κανένας» ποτέ κάτι αντίστοιχο. 

Τα συνεχή τηλεφωνήματα της 39χρονης

Ερωτώμενη για την κατηγορούμενη και εάν τη γνώρισε στο σημείο της δολοφονίας, απάντησε αρνητικά. «Δεν την αναγνώρισα, ούτε όταν ήταν σχετικά μακριά, γιατί οι αστυνομικοί με είχαν κρατήσει μακριά, αλλά ούτε όταν έκανε όπισθεν το περιπολικό που την είδα προφίλ και προσπαθούσα να αντιληφθώ ποια είναι».

Οι σκέψεις της εκείνες τις στιγμές, όπως είπε, ήταν «Ποια είσαι εσύ, τι έγινε, γιατί;». 

Εξήγησε πως είχε γνωρίσει τη γυναίκα πριν από χρόνια, ως σύζυγο φίλου του 43χρονου, αλλά δεν είχαν καμία ιδιαίτερη επαφή. 

Ο σύζυγός της, όπως εξήγησε, την είχε ενημερώσει από το 2021 ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από την 39χρονη, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν είχαν αντιληφθεί ακριβώς τι ήθελε. «Μου είπε ότι τον έπαιρνε τηλέφωνο, ότι κάτι γινόταν μεταξύ τους και ότι πρέπει να μιλήσουν. Και κατάλαβε ο Σάκης ότι δεν είχε να κάνει με τη σχέση του με τον σύζυγό της, ότι είχε να κάνει με κάτι προσωπικό με την ίδια. Ήταν μπερδεμένο, ήταν σαν να υπάρχει κάποιο υπονοούμενο». 

Μετά τα συνεχή τηλεφωνήματα, αποφάσισαν να αποταθούν σε δικηγόρο και τελικώς κατέληξαν στο ότι ο 43χρονος έπρεπε να μιλήσει με τον σύζυγο της κατηγορούμενης. 

«Το συζητήσαμε και βρήκαμε ότι δεδομένου ότι είχαν μία φιλία και από σεβασμό σε αυτό, το καλύτερο θα ήταν, σε πρώτη φάση, να προσπαθήσουν να βασίσουν τη λύση στη φιλία τους». 

«Τον σκοτώνουν δεύτερη φορά με τις καταγγελίες για βιασμό»

Όσον αφορά στο πότε κατάλαβε ποια ήταν, αυτό έγινε όταν οι αστυνομικοί ανέφεραν το επίθετο του συζύγου της 39χρονης. «Ήμουν με τους αστυνομικούς, μου ανέφεραν το επίθετο του συζύγου της και ήταν σαν να έπεσε ένα μαύρο μπροστά μου. Και λέω, υποτίθεται ότι έχουμε κάνει την κατάλληλη κίνηση για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε απ΄αυτή την περίεργη κατάσταση».

«Προφανώς είχε εμμονή, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο» είπε, ενώ ερωτώμενη για τις καταγγελίες της οικογένειας της συλληφθείσας περί «βιασμού», είπε πως είναι σαν «να σκοτώνουν (σ.σ. τον σύζυγό της) για δεύτερη φορά». 

«Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει περίπτωση. Όποιος ξέρει τον Σάκη, δεν υπάρχει περίπτωση. Άνθρωπος με περισσότερο σεβασμό, με αγάπη. Δεν υπάρχει περίπτωση» επέμεινε. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε πως «δεν θα μπορούσα να την έχω ξανά απέναντί μου την κατηγορούμενη», ενώ όταν της ζητήθηκε να περιγράψει τον σύζυγό της είπε:

«Ήταν έξω καρδιά, καλαμπουρτζής, με το χιούμορ, το γέλιο, το πείραγμα, αυτά τα στοιχεία που  σε κάνουν να θες να είσαι μαζί και να περνάς χρόνο μαζί του. (...) Θα έχουμε για πάντα πολύ όμορφη σχέση. Για μένα ο Σάκης δεν έχει φύγει, εγώ τον έχω μαζί μου, θα τον έχω μαζί μου μία ζωή, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να δικαιωθεί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο νέος Συντονιστής Πυροσβεστικής σε Β. Ν. Αιγαίο και Κρήτη

Ηράκλειο: Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η Ραφαέλα λίγες μέρες μετά τα 21α γενέθλιά της

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis