Ο Θανάσης Βασιλόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Αστερόσκονη» για την τσιγγάνικη καταγωγή του και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την ταυτότητα και την πορεία του στη ζωή
«Εγώ δεν κουβαλάω τη φυλή στην πλάτη μου, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κρίνω τον άνθρωπο ανάλογα με τις πράξεις του. Σίγουρα, η φυλή έχει ένα ταλέντο, όσον αφορά και στη μουσική, στις τέχνες. Θα μπορούσαν βέβαια κάποιοι να μας δώσουν λίγο παραπάνω σημασία, αλλά απ’ την άλλη νομίζω ότι ευθυνόμαστε κι εμείς, γιατί έχουμε επαναπαυθεί.», είπε αρχικά.
«Χρειάζεται αγώνας, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, αλλά, ο αγώνας πρέπει να έρχεται με τον πολιτισμό. Καμιά φορά με ρωτάνε ποια είναι η διαφορά δύο λαών. Και οι Ρομά και ο Εβραίοι είναι μια φυλή που κυνηγιέται. Η διαφορά είναι το βιβλίο, είναι τα γράμματα. Ήθελα πάρα πολύ να μάθω να διαβάζω, γιατί η μάνα μου έβλεπε κάποιες σειρές και δεν ήξερε τι γινόταν. Και έτσι αποφάσισα, να παρακαλέσω έναν άνθρωπο που είδα σε ένα πατσατζίδικο στον δρόμο και του λέω “μπορείτε να με πάτε στο σχολείο, σας παρακαλώ πολύ;”, ανέφερε.
Διαβάστε επίσης
Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: Με αυτούς τους διατροφικούς κανόνες στα 56 της η σιλουέτα της παραμένει άψογη