Εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στο Ρίο ντε Ζανέιρο, σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης σκηνής όπου προγραμματίζεται στις 2 Μαΐου συναυλία με τη διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, γνωστοποίησαν οι αρχές και οι οργανωτές.
Για πάνω από δύο εβδομάδες, εργάτες στήνουν μεγάλη σκηνή στην άμμο της διεθνώς γνωστής παραλίας Κοπακαμπάνα, όπου αναμένεται να συρρεύσει το Σάββατο πελώριο πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από Βραζιλιάνους και ξένους τουρίστες.
Ο άνδρας όπως μεταδίδει το AFP παγιδεύτηκε και τα πόδια του συνθλίφτηκαν σε σύστημα ανύψωσης προτού τον απεγκλωβίσουν άλλοι παρόντες, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της βραζιλιάνικης μητρόπολης.
Διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου όμως υπέκυψε.
«Δυστυχώς, ο τεχνικός πέθανε στο νοσοκομείο», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή της η εταιρεία Bonus Track, διοργανώτρια της συναυλίας.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επρόκειτο για χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, μη θανατηφόρο όπλο αποτροπής, σχεδιασμένο για να αποπροσανατολίζει προσωρινά. Συναυλίες όπως αυτή της Σακίρα προσελκύουν γενικά τεράστια πλήθη.
Την περίοδο του φθινοπώρου του νότιου ημισφαιρίου (Μάρτιος-Ιούνιος), ο δήμος αναμένει κάπου 3,5 εκατομμύρια τουρίστες να επισκεφθούν το Ρίο.
Σύμφωνα με τον δημοτικό οργανισμό τουρισμού Riotur, κάπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν την περασμένη χρονιά σε παρόμοια δωρεάν συναυλία της Λέιντι Γκάγκα, ενώ κάπου 1,6 εκατ. σε εκείνη της Μαντόνα το 2024.
Διαβάστε επίσής
Πρινς Τζάκσον για την πρώτη φορά που είδε τον ξάδερφό του στον ρόλο του πατέρα του