Skip to main content
GOSSIP - LIFESTYLE

Αντελίνα Βαρθακούρη: Έφτιαξε φανουρόπιτα και μας έδωσε τη συνταγή!

Image
antelina.jpg
 clock 17:00 | 27/08/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η  Αντελίνα Βαρθακούρη μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού της και ετοίμασε μια φανουρόπιτα και τίμησε το έθιμο.Μάλιστα, η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η συνταγή που μοιράστηκε μαζι μας:

220γρ. ηλιέλαιο

450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

500γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

Μ’ ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα 100γρ. αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τη φανουρόπιτα για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς αέρα.

Image
αντελινα

Διαβάστε επίσης Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος βρίσκεται καθ’οδόν για «Τη Φάρμα»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis