Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 15:19
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Εκπληκτικές εικόνες από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Εκπληκτικές εικόνες από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, έστειλε στη Γη το κινεζικό Chang'e-4.
Η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας (CNSA) έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν από μία κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή του Chang'e-4.
Σε αυτές φαίνεται ένα τμήμα του κινεζικού ρόβερ και η περιοχή της Σελήνης γύρω από αυτό, φωτισμένη με τεχνητό φως.
Οι εικόνες στάλθηκαν στη Γη μέσω του δορυφόρου Queqiao, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το δεύτερο σημείο του συστήματος Γης-Σελήνης, περίπου 455.000 χλμ από την Γη.
Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την κάμερα για την επιφάνεια, διευκολύνουν το επόμενο βήμα για την εξερεύνηση της Σελήνης.

Το κινεζικό διαστημικό σκάφος προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Von Karman, στη λεκάνη του νότιου πόλου Aitken στις 3 Ιανουαρίου και το ρομποτικό όχημα Yutu 2 ξεκίνησε τη συλλογή δεδομένων από την σεληνιακή επιφάνεια το ίδιο βράδυ.
Ο κρατήρας αυτός έχει διάμετρο 180 χλμ. περίπου, και βρίσκεται εντός ενός ακόμη μεγαλύτερου κρατήρα, γνωστού και ως λεκανοπεδίου του νότιου πόλου Aitken, με διάμετρο 2.500 χλμ. και βάθος 13 χλμ.
Θεωρείται ο παλαιότερος και βαθύτερος κρατήρας στην επιφάνεια του Φεγγαριού και εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε πριν από 3,1 δισεκατομμύρια χρόνια.
Ο διευθυντής του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου και επικεφαλής του συστήματος εδάφους του Chang 'e-4, ανέφερε ότι το έδαφος την σκοτεινή πλευρά της σελήνης είναι τόσο περίπλοκο ώστε η εξερεύνηση είναι δύσκολη και επικίνδυνη
Πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση στην ιστορία στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, ανοίγοντας ένα «νέο κεφάλαιο για την εξερεύνηση της Σελήνης από την ανθρωπότητα».

Διαβάστε επίσης. . .

Έχετε προσέξει ποτέ ότι όταν οδηγείτε και ψάχνετε κάτι στον δρόμο σας, σχεδόν ασυναίσθητα κλείνετε τον ήχο του ραδιοφώνου, ή...
Επιστήμονες «φωτογράφισαν» πρώτη φορά το υπέδαφος κάτω από το βυθό της καλδέρας...
Στο φετινό Φόρουμ των Δελφών έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που δεν έλαβε τη δημοσιότητα που της άξιζε. Αργά το βράδυ της...