Πέμπτη 13 ΔΕΚ 2018 09:13
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

"Υψώσαμε την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα για τον Μπαλταδώρο"

"Υψώσαμε την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα για τον Μπαλταδώρο"

ελληνική σημαία βραχονησίδα

Στη μνήμη του αδικοχαμένου σμηναγού Μπαλταδώρου τοποθέτησαν τις ελληνικές σημαίες  στις βραχονησίδες του Αιγαίου, ανέφερε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας εκ των τριών νεαρών που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 , ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τοποθέτησαν τη σημαία, ο οποίος  έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στους Φούρνους Ικαρίας, περιέγραψε πως η απόφασή τους ελήφθη αυθόρμητα.
«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ», δηλώνει ο νεαρός, σημειώνοντας πως «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».
Όπως περιγράφει, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά  στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο».
Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα, πρόσθεσε και όπως είπε, «το στεφάνι το ρίξαμε στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».
Μάλιστα, όπως είπε, «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα 5 νησιά, δεν είχαν πέσει».
Ο νεαρός υποστήριξε πως «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε,  το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα» και τόνισε πως, «δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».
«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς και τέλος ανέφερε πως «επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών από την πράξη μας,  λέμε να πάμε εμείς  τρεις στη θέση τους».

Διαβάστε επίσης. . .

Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων...
Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στην ΕΛΑΣ, μετά τα δυο μαφιόζικα χτυπήματα με πυροβολισμούς και θύματα έναν Αλβανό και έναν...