Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 06:56
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Κυρώσεις από Αβραμόπουλου σε Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία για το προσφυγικό

Κυρώσεις από Αβραμόπουλου σε Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία για το προσφυγικό

9fb87372-cfc1-413f-a741-8bbdc0e70818_large_0.jpg

Κυρώσεις σε Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία επέβαλε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς οι τρεις χώρες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και δεν έχουν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων.
Σύμφωνα με τον επίτροπο η μετεγκατάσταση δεν αποτελεί επιλογή καθώς, όπως είπε, είναι μια απόφαση που έχει νομική ισχύ και νομικές υποχρεώσεις. «Είναι μια απόφαση που λάβαμε συλλογικά και η οποία πρέπει να εφαρμοστεί συλλογικά, χωρίς εξαιρέσεις. Υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και έγιναν πολλές συζητήσεις. Είναι η ώρα για πράξεις», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι «πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα κράτη - μέλη που τηρούν τις υποχρεώσεις τους».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος θέλησε να κάνει ειδική αναφορά σε εκείνα τα κράτη - μέλη που συνεχίζουν, όπως τόνισε, αδιάκοπα τις προσπάθειές τους και χάρη στα οποία τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 2.400 μετεγκαταστάσεις. Μάλιστα περίπου 20.300 αιτούντες άσυλο, που έχουν πραγματική ανάγκη προστασίας, έχουν μετεγκατασταθεί μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης. . .

Όλα τα αυγά (συμπεριλαμβανομένων των χύμα αυγών που πωλούνται στις Λαϊκές Αγορές) θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με...
Αγρότες έκλεισαν λίγο μετά τις 19:15 τις εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο...
Στο Δημόσιο περνούν τα άμισθα υποθηκοφυλακεία, τα οποία μετατρέπονται σε έμμισθα με έκτακτη νομοθετική ρύθμιση που...