Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέθοδοι απαγωγής - "Τίγρης" και "Κολομβία"

Μέθοδοι απαγωγής - "Τίγρης" και "Κολομβία"
 clock 10:11 | 17/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η μέθοδος απαγωγής του Τίγρη. Γρήγορες κινήσεις, χαμηλά ποσά, συχνές μετακινήσεις για να μην εντοπισθούν. Με αυτή τη μέθοδο ήθελαν να πάρουν τα χρήματα από την οικογένεια Καραμολέγκου οι δυο Μολδαβοί και ο Αλβανός συνεργός τους. Οι αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί με αυτή με μέθοδο στο εξωτερικό την ονόμασαν «Τίγρη».
Η Tiger kidnapping ή αλλιώς η «απαγωγή της τίγρης» παρουσιάστηκε ως φαινόμενο στη Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο είναι η νέα «μόδα» δράσης που έχει εμφανιστεί και μάλιστα με αυξητικές τάσεις και στη χώρα μας .

Αρχικά οι δράστες εντοπίζουν τους στόχους τους ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα θυμάτων ή συγγενών τους. Οι απαγωγές έχουν μικρή διάρκεια και στόχο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μεγάλα έσοδα ή διευθυντές τραπεζών προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εισπράττουν λύτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους. Τις περισσότερες φορές κρατούν το θύμα τους μέσα σε οχήματα, διαρκώς κινούμενα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή ηλεκτρονικού εντοπισμού τους από την αστυνομία.

 

Μέθοδος «Κολομβία»

Από την άλλη, υπάρχει και η μέθοδος που χρησιμοποιούν συνήθως οι Κολομβιανοί… Σε αυτήν του είδους απαγωγή, έχουμε πολλές μέρες ομηρείας, οι απαγωγείς ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά και έχουν σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια. Έτσι λειτούργησαν οι κακοποιοί στην περίπτωση του Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος 13 ημέρες μετά, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται κυριότερα και από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Απαγωγές τέτοιου τύπου σε τόσο μεγάλους οικονομικούς στόχους έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας με την απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά και ο έγκλειστος των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός με τον Περικλή Παναγόπουλο. 

Και ένα  «κόλπο» απαγωγέων που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα πριν από καιρό κι έγινε αντικείμενο ανακοίνωσης από την Αστυνομία :

"Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι, σας πει να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση. Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς». 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis