Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

DIY: Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια!

Image
DIY: Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια!
 clock 09:17 | 16/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Για 20 μπισκότα θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1/2 φακελάκι baking powder

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σταδιακά με τη σειρά που αναφέρονται μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή που να μην κολλάει. Τυλίξτε τη σε μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκατοστού και κόβετε μπισκοτάκια σε σχήμα δεντράκι με ειδικό κουπ πατ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτόνι σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, να το τοποθετήσετε πάνω στη ζύμη και να κόβετε το σχήμα γύρω γύρω με μαχαιράκι. Απλώνετε τα μπισκοτάκια σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.

Για τη ζαχαρόπαστα:

  • 1/8 κούπας νερό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη (10γρ.)
  • 1/4 κούπας γλυκόζη
  • 1 βανίλια
  • 600 γρ. περίπου ζάχαρη άχνη
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε σταδιακά τη ζελατίνη, την γλυκόζη και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και το ρίχνετε σιγά σιγά σε ένα μεγάλο μπωλ όπου έχετε απλώσει τη μισή ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε αρχικά με το κουτάλι και όταν αρχίζει να πήζει με τα χέρια. Ρίχνετε σταδιακά και την υπόλοιπη άχνη μέχρι να γίνει ένα μίγμα σφιχτό και ελαστικό που να μην κολλάει.

Για να χρωματίσετε τη μισή ζαχαρόπαστα, θα χρειαστείτε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας. Στο κέντρο της ζαχαρόπαστας, βάζετε λίγο χρώμα με μια οδοντογλυφίδα και πλάθετε καλά μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τυλίγετε τη ζαχαρόπαστα σφιχτά σε μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Ανοίγετε τη ζαχαρόπαστα με πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβετε σε σχήμα δέντρου με το ειδικό κουπ πατ ή τη μέθοδο του χαρτονιού, που είπαμε παραπάνω. Για να μην σας κολλάει η ζαχαρόπαστα στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγη ζάχαρη άχνη. Για να "κολλήσει" η ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο, θα χρειαστεί να βάλετε λίγο νεράκι πάνω στο μπισκότο με πινέλο.

Πρόταση διακόσμησης:

Διακοσμήστε τα δεντράκια σας με σοκολατένια κουφετάκια τύπου smarties, χρωματιστή τρούφα ή αστεράκια ζαχαρόπαστας, βάζοντας κάθε φορά με πινελάκι λίγο νερό πάνω στην πράσινη ζαχαρόπαστα για να κολλήσουν.

Καλή επιτυχία!

cookierama.gr

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis