Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 19:40
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Δημοτικές εκλογές: 11 οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ηρακλείου!!!

Δημοτικές εκλογές: 11 οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ηρακλείου!!!

λιοντάρια

Για μία ακόμη φορά το ekriti.gr  δικαιώθηκε από τα γεγονότα.
Στις 12 Ιανουαρίου γράψαμε ότι η πρώην βουλευτής και πρώην αιρετή νομάρχης με το ΠΑΣΟΚ κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ενδιαφέρεται να διεκδικήσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, την δημαρχία Ηρακλείου. 
Αναφέραμε μάλιστα ότι στην προσπάθειά της αυτή, θα έχει και την στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. 

Η κα Σχοιναράκη θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά της, την Πέμπτη (έχει ήδη στείλει τη σχετική πρόσκληση σε φίλους και γνωστούς για να παρευρεθούν στην εκδήλωση που οργανώνει για την ανακοίνωση), επιβεβαιώνοντας το πρώτο σκέλος του ρεπορτάζ του ekriti.gr για κάθοδό της ως υποψήφιας Δημάρχου Ηρακλείου. 

Το δεύτερο σκέλος του ίδιου ρεπορτάζ του ekriti.gr (περί στήριξης της υποψηφιότητας της κας Σχοιναράκη από τη Νέα Δημοκρατία) θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Πάντως, πριν η κα Σχοιναράκη αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, είχε αρκετές επαφές με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο. 

Με τη νέα αυτή υποψηφιότητα, ο αριθμός των υποψηφίων Δημάρχων για το Ηράκλειο έφθασε αισίως στους 11!!!
Γεγονός που σημαίνει, ότι για να συμπληρωθούν πλήρως τα ψηφοδέλτια (μετά την αύξηση των υποψηφίων στο 50%) ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ανέρχεται στους 825, χωρίς να υπολογίζονται οι υποψήφιοι στα τοπικα συμβούλια και τα χωριά που περιλαμβάνονται στον Δήμο Ηρακλείου. 

Το διακύβευμα των 11 υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Ηρακλείου είναι το πόσοι τελικά θα καταθέσουν ψηφοδέλτια, έστω και "κουτσουρεμένα". Δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν τους 75 υποψήφιους για το κεντρικό ψηφοδέλτιο ούτε τους προβλεπόμενους υποψήφιους για τα 5 τοπικά συμβούλια και τις 15 κοινότητες.

Βέβαια, ο νόμος της απλής αναλογικής, που θα ισχύσει για πρώτη φορά στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προκάλεσε την φιλοδοξία μερικών για να έχουν ρόλο την επόμενη μέρα στον σχηματισμό της πλειοψηφίας του νέου δημοτικού συμβουλίου. Το αν θα το καταφέρουν θα φανεί στην καταμέτρηση των ψήφων την βραδιά των εκλογών...

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια και όταν λήξει η ημερομηνία κατάθεσής τους στο Πρωτοδικείο, θα διαπιστώσουμε πόσοι από τους 11 και με ποιες προϋποθέσεις θα μπουν στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση του Δήμου Ηρακλείου. 

Το ekriti.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους και εκφράζει την επιθυμία, στην  προεκλογική περίοδος να επικρατήσει  πολιτικός πολιτισμός, για το καλό της πόλης. 

ekriti.gr 

 

Διαβάστε επίσης. . .

Το περιστατικό με την 90χρονη γριούλα που συνελήφθη γιατί πωλούσε πλεχτά παπουτσάκια , εξόργισε τους νοήμονες πολίτες της...
Η σημερινή παγκοσμιοποίηση πρέπει να μας βρίσκει όλους σε συνεχή εγρήγορση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε φορά...
Το μήνα Μάιο του 2019 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, της επόμενης δημοτικής...