Skip to main content
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

6/9/1943 - Τα Hurricane 336 Μοίρας Διώξεως σφυροκοπούν ιταλικό παρατηρητήριο στην Κρήτη

Image
ελληνικά Hurricane 2.jpg
 clock 19:08 | 06/09/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Σαν σήμερα, στις 6 Σεπτεμβρίου 1943, τρεις ομάδες αεροσκαφών Hurricane της 336 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως πραγματοποίησαν αποστολές "sweep", φθάνοντας έως τις ακτές της Κρήτης (απέναντι από το Κουφονήσι).

Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιτέθηκαν εναντίον ιταλικού παρατηρητηρίου. Αυτή ήταν η τελευταία επίθεση κατά ιταλικού στόχου, αφού δύο ημέρες μετά ανακοινώθηκε η υπογραφή συνθήκης ανακωχής από την Ιταλία.

ελληνικά Hurricane 3.jpg

Λαελληνικά Hurricane 3.jpg, by lamprakis

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Μέση Αματολή, οι δύο Μοίρες Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (335 και 336) ανέλαβαν πλήθος αποστολών αναχαίτισης και συνοδείας, αλλά και περιπολίες του εναέριου χώρου. Σημαντική ήταν η συμβολή όλων των ελληνικών Μοιρών, κατά τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές στην Κρήτη, από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του 1943.

ελληνικά Hurricane 1.jpg

ελληνικά Hurricane 1.jpg, by lamprakis

Αξίζει να ενημερωθούμε για την κατάρριψη τριών γερμανικών αεροσκαφών, από τα ελληνικά καταδιωκτικά, καθώς και τη συμμετοχή τους στις μεγάλες επιδρομές που έχουν σχεδιάσει οι σύμμαχοι για την προσβολή γερμανικών στρατιωτικών στόχων στην Κρήτη, στρατηγικό ορμητήριο των Γερμανών προς τη Μ. Ανατολή, το θέρος του 1943.

Επιμέλεια: Γιώργος Λαμπράκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis