Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια σόγιας με σάλτσα ντομάτας

Σουτζουκάκια σόγιας με σάλτσα ντομάτας
 clock 06:45 | 04/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 ½ κούπα κιμά σόγιας
  • 200 γραμ. φρυγανιά
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 1 καρότο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

 


  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον κύβο, την σόγια και βράζουμε για 10 λεπτά. 
  • Κατεβάζουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και μετά σουρώνουμε, ξεπλένουμε και στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα περισσότερα υγρά από την σόγια.
  • Αλέθουμε καλά την πατάτα, τα καρότα, τα κρεμμύδια και στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την σόγια , τα αλεσμένα υλικά καθώς και τον δυόσμο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την κέτσαπ, την φρυγανιά, το λάδι και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  • Πριν τα πλάσουμε τα ζυμώνουμε ακόμα λίγο, πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί και την ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μονάχα ακόμα μια βράση και κατεβάζουμε από το μάτι γιατί αλλιώς θα διαλυθούν.
     

 

πηγή:gelastazwakia

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis