Υλικά
- 1 κατσικίσιο μπουτάκι χωρίς κόκκαλο
- χυμός από 1 λεμόνι
- ρίγανη
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Για την αρωματική γέμιση:
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. γλ. φασκόμηλο
- 1 κ. γλ. δεντρολίβανο
- 100 γρ. κονσερβολιές
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 αγγούρι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 κ. σ. φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος
- χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι
- Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
- Χαράζετε το κρέας σε αρκετά σημεία ώστε να ανοίξει και να γίνει μία μεγάλη φέτα. Το κόβετε σε δύο κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.
- Απλώνετε σε κάθε κομμάτι την αρωματική γέμιση και τυλίγετε τις φέτες του κρέατος σε δύο ρολά.
- Αλείφετε τα ρολά με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη και τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Στρίβετε τις άκρες του αλουμινόχαρτου σαν καραμέλα και βάζετε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες.
- Ανοίγετε τα ρολά μέσα στο ταψί και στραγγίζετε τα υγρά τους.
- Αδειάζετε τη σάλτσα από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τη βάζετε σε μέτρια φωτιά και την αφήνετε μέχρι να πήξει.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- Τρίβετε το αγγούρι με την φλούδα του και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι με αρκετό αλάτι να βγάλει τα υγρά του.
- Ξεπλένετε, στραγγίζετε και ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Το αφήνετε στο ψυγείο για 1.30 - 2 ώρες μέχρι να σερβίρετε.
- Κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα του και τη σάλτσα γιαουρτιού.
Μπορείτε να συνοδεύσετε με βρασμένα χόρτα και πατάτες φούρνου.