Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Κρήτη για τα ρευματικά νοσήματα

Image
Αθρίτιδα
 clock 16:18 | 06/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο). 
Υπολογίζεται πως στην Ελλάδα περίπου 2.500.000 άτομα πάσχουν από κάποιο ρευματικό/μυοσκελετικό νόσημα, ενώ περίπου 100.000 άτομα πάσχουν από φλεγμονώδεις αρθρίτιδες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα η ψωριασική αρθρίτιδα και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Τα νοσήματα αυτά επηρεάζουν δραματικά την οικογενειακή και κοινωνική ζωή των πασχόντων ενώ 1 στους 2 αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εργασία του κατά την πρώτη δεκαετία της νόσου στις ηλικίες μεταξύ 19 – 65 ετών. Η πρώιμη παρέμβαση σε όλα τα ρευματικά νοσήματα είναι εξαιρετικά σημαντική. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την πορεία της νόσου, καθώς κλινικές μελέτες στην πρώιμη ρευματοειδή αρθρίτιδα καταδεικνύουν ότι η άμεση θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της αρθρικής καταστροφής σε υψηλό ποσοστό.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την πρόοδο της ρευματολογίας και την εμφάνιση νέων καινοτόμων φαρμάκων, έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα ζωής των ασθενών. Σημαντική όμως είναι και η βελτίωση της εργασιακής ζωής των ρευματοπαθών, όταν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα νοσήματα τους. 
Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης και οι εθελοντές του θα βρίσκονται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 σε κεντρικά σημεία των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Κρήτης διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια για όλα τα ρευματικά νοσήματα αλλά και τις θεραπείες. Στα σημεία ενημέρωσης θα είναι τοποθετημένο το poster WADHigh5, μπροστά στο οποίο θα μπορεί να φωτογραφίζεται όποιος το επιθυμεί, δείχνοντας τη συμπαράστασή του στα άτομα με ρευματικά νοσήματα, ακολουθώντας την Πανευρωπαϊκή εκστρατεία της Οργάνωσης Ατόμων με Ρευματικά Νοσήματα στην Ευρώπη (EULAR-PARE). Συγκεκριμένα σημεία ενημέρωσης και ώρες:
 
Ηράκλειο: Λότζια 11.00 - 17.00
Χανιά: Πλατεία της Αγοράς 11.00 – 15.00
Ρέθυμνο: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη 11.00- 15.00
Άγιος Νικόλαος: Πλατεία Ελευθερίας 10.00-14.00

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis