Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Πετρακάκος - Ληστές Διστόμου: Σχεδίαζαν να απαγάγουν επιχειρηματίες

Image
antitromokratiki.jpg
 clock 16:30 | 02/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με απόλυτη ακρίβεια σχεδίαζαν ο Γιώργος Πετρακάκος και οι ληστές του Διστόμου τις απαγωγές τουλάχιστον 25 επιχειρηματιών και εφοπλιστών, όπως προκύπτει από το μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που βρήκαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην αποθήκη – γιάφκα στο Μαραθώνα.

Ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του εξέταζαν την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- μέσα στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει περιέχονται ο αριθμός των ανδρών φρουράς του υποψήφιου θύματος, τι ώρες άλλαζουν, οι διαδρομές, τα στέκια και οι συνήθειες. Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το διαδίκτυο για έξι συγκεκριμένα ονόματα γόνων πολύ γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Μάλιστα υπάρχουν και λεπτομέρειες και περιγραφή κατόπτευσης του χώρου, που δείχνει ότι τους παρακολουθούσαν. 

Οι σημειώσεις φαίνεται ότι έχουν γραφτεί από το ίδιο άτομο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η γραφολογική εξέταση.

astynomia.jpg

astynomia.jpg, by gpapadakis

Ανάμεσα στις πληροφορίες που συγκέντρωναν ο Γιώργος Πετρακάκος (αριστερά στη φωτογραφία) και οι ληστές του Διστόμου ήταν και η εκπαίδευση του θύματος στην αποφυγή απαγωγής.

Όπως στην περίπτωση γιου γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο μπλοκ, και το 2013 παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγέων στη Βούλα. Τότε ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας είχε αντιδράσει με ψυχραιμία, καθώς οι γονείς του είχαν φροντίσει να εκπαιδευτεί ο νεαρός από ειδικούς, στην αποφυγή και αποτροπή απαγωγής.

Έτσι όταν ο νεαρός γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας, αντελήφθη πως του έχουν κλείσει το δρόμο μπρος - πίσω δυο αυτοκίνητα, έβαλε την όπισθεν εμβόλισε και τα δυο αυτοκίνητα με το θηριώδες τζιπ του και επέστρεψε με ταχύτητα στο προαύλιο των γραφείων της επιχείρησης του πατέρα του.

Σύμφωνα με το newsit, τουλάχιστον 25 ονόματα γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών περιέχει το σημειωματάριο και ανάμεσα τους φιγουράρουν ακόμα και τα ονόματα των γιων όπως του γνωστού εφοπλιστή που προαναφέραμε, άλλου εφοπλιστή ο γιος του οποίου δραστηριοποιείται στην Μέση Ανατολή, αλλά και γνωστός γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως bon viveur.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis