Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για τα κενά στα σχολεία του νομού Ηρακλείου

Image
Λευτερης Αυγενακης
 clock 13:01 | 01/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρεται στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του νομού, κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας λέγοντας πως "Αρνείται την πραγματικότητα και τα τεράστια κενά στα σχολεία". Αναλυτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:

«Λίγες εβδομάδες μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Πρόκειται για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια. 
Ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου παραμένουν κλειστά τέσσερα δημοτικά και τρία νηπιαγωγεία, ενώ απουσιάζουν 147 δάσκαλοι και 88 νηπιαγωγοί από τα σχολεία, 45 δάσκαλοι από τα σχολεία ειδικής αγωγής και 150 περίπου δάσκαλοι από την παράλληλη στήριξη. Στα Γυμνάσια – Λύκεια του νομού τοποθετήθηκαν μόνο 38 καθηγητές και λείπουν ακόμα 262, ενώ καμία τοποθέτηση δεν έχει γίνει και στις θέσεις ειδικοτήτων όπως καθηγητές ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, σε καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία. 
Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ώστε να λειτουργήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας όλα τα σχολεία του νομού και να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία που υπολειτουργούν. 
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (και η παρούσα αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αποδεικνύεται ότι ολιγωρεί καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά της, χωρίς να ενεργήσει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα. Αποτέλεσμα της αβλεψίας της είναι το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο. 
Δυστυχώς αυτοί που 8 μήνες κυβερνούν (κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για να αντιμετωπίσουν τα εσωκομματικά τους), έβαλαν τα δυνατά τους στη διαπραγμάτευση (...) και άφησαν τη χώρα σε όλους τους τομείς να καταρρεύσει και βέβαια απέτυχαν και στα δύο. 
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων δηλώνει ότι «...δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Όταν μόνο στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν επτά, για να μην αναφερθούμε και σε κείνα που υπολειτουργούν!
Το Υπουργείο Παιδείας, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα στάση του, οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό. 
Με θεωρίες και "αριστερά ευχολόγια" δεν λύνονται τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.»  

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis