Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο για τα κενά στα σχολεία: Τέλη Σεπτεμβρίου η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους

Image
κενά στα σχολεία
 clock 21:39 | 16/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προσλήψεων που προέκυψε μετά και από τηλεδιάσκεψη της υπουργού Αγγελικής Κιάου με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, στις 23 Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24 Σεπτεμβρίου οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ αρμόδια υπηρεσία εξετάζει τις ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρόσληψη, όπως αναφέρει το in.gr θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

Τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής αναμένονται να καλυφθούν στις 25 - 26 Σεπτεμβρίου, ενώ για την πλήρωση των κενών η υπηρεσία του υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. 

Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου.

Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών, ενώ σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, καλούνται να δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.

Κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis