Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, λέει η γεννηματά

Image
Γεννηματά
 clock 21:32 | 10/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να γίνει «καρδιά» της οικονομίας, επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και για επενδύσεις στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Όπως είπε, πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στην ανάκαμψη της οικονομίας θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική επιχείρηση και οι μικρομεσαίες εταιρείες, καθώς αυτές θα αλλάξουν το κλίμα, προσελκύοντας στη συνέχεια και ξένες επενδύσεις.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις ζωνταντές παραγωγικές δυνάμεις, στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις μικρομεσαίες που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε πολιτικές και χρηματοδοτικά μέσα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης στον τουριστικό τομέα.

Στόχος να μην υπάρχει Έλληνας με μη εγγυημένο εισόδημα το 2019, να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό.
Αναφερόμενη στον τομέα της Υγείας, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «νέα αρχή, με νέο ΕΣΥ», ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Ε.Ε.
Η κ. Γεννηματά πρότεινε να γίνεται εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, χωρίς αυτή να διαλύεται.

Επιπλέον, στάθηκε στην ανάγκη διαφάνειας και ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναδειχθεί σε καταλύτη των εξελίξεων. «Η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ανήκει στο παρελθόν», σχολίασε. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis