Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Συναντήσεις υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ με Αντιπεριφερειάρχη και Επιμελητήριο

Image
Λασίθι
 clock 20:30 | 09/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Τετάρτη 9/9/2015 την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη και συζήτησαν τα σημαντικότερα προβλήματα του νομού αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, εξετάστηκαν και οι αναγκαίες προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για να μειωθεί η υστέρηση και το αναπτυξιακό έλλειμμα του νομού σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη.
Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν :
1. Η υστέρηση του νομού Λασιθίου σε υποδομές και κυρίως η ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ, η προώθηση φραγμάτων άρδευσης σε όλο το νομό και η έγκαιρη και ουσιαστική προετοιμασία για το τρέχον ΕΣΠΑ.
2. Η ορθολογική προώθηση της ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε περιοχής του νομού.
3. Ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση δημόσιας διοίκησης και η αποτελεσματική λειτουργία της.
Σε συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λασιθίου, ο Μανόλης Θραψανιώτης, ο Κώστας Μπαλοθιάρης, η Ειρήνη Καζαμία και ο Δημήτρης Ψαρουδάκης επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Λασιθίου και είχαν συνάντηση με πρόεδρο κ. Χαριτάκη και το μέλος ΔΣ κ. Ψυλλάκη. 
Στον πλούσιο διάλογο που έγινε συζητήθηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρομεσαία επιχείρηση και οι εξοντωτικοί όροι με τους οποίους είναι αναγκασμένη να λειτουργεί σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναπτυξιακή υστέρηση του νομού που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο.
Όλοι συμφώνησαν ότι μετά τις εκλογές, για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση που προσφέρει πολλά τόσο στην οικονομία όσο και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι αναγκαίο να υπάρξουν:
Σταθερή Κυβέρνηση προοπτικής και καθαροί κανόνες παντού.
Σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο.
Σταθερό αναπτυξιακό πλαίσιο που να δίνει χώρο και ρόλο στην μικρομεσαία επιχείρηση.
Λειτουργία τραπεζών ώστε να στηρίξουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και την αγορά και όχι να τις απομυζούν, όπως γίνεται σήμερα.
Προώθηση των υποδομών στο νομό που θα διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis