Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατσικάρης: «Στο Ευρωμπάσκετ δεν υπάρχουν εύκολα ματς»

Image
katsikarhs.jpg
 clock 21:23 | 08/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο προπονητής της Εθνικής μπάσκετ ,Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη τύπου ,υπογράμμισε ότι δεν δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο Ευρωμπάσκετ ενω επεσήμανε και τις δυσκολίες του αγώνα της Τετάρτης με τη Σλοβενία: «Μετά το πρώτο τρίλεπτο που είχαμε τα ίδια συμπτώματα με την εκκίνηση απέναντι στην Κροατία, παίξαμε καλά. Η Γεωργία έχει πολλά  συστήματα. Καταφέραμε να πιέσουμε σωστά στην άμυνα, βρήκαμε σκορ στον αιφνιδιασμό και από τα μακρινά σουτ. Στο δεύτερο μέρος χαλαρώσαμε, δεν είχαμε την ίδια ένταση με το πρώτο μέρος και η Γεωργία το εκμεταλλεύτηκε παλεύοντας μέχρι το τέλος κι εφαρμόζοντας διαφορετικές άμυνες για να αλλάξει το ρυθμό. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς απέναντι στη Σλοβενία, δεν υπάρχουν εύκολα ματς στη διοργάνωση. Η Σλοβενία δεν έχει κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά όταν σου λείπει ένας ηγέτης αναγκάζεσαι να γίνεις πιο ομάδα και να παίξεις με περισσότερο πάθος. Η άμυνά μας σε επίπεδο συγκέντρωσης και σε ταχύτητα πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, γιατί η Σλοβενία έχει ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν από μακριά, όπως ο Σλόκαρ και ο Ζούπαν. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε πολύ από την πρώτη γραμμή άμυνας. Χρειάζεται προσοχή από την αρχή. Πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα και να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς
 
Κώστας Κουφός: «Συγχαρητήρια στη Γεωργία, πάλεψαν στο δεύτερο μέρος. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η Σλοβενία παίζει πολύ καλά σαν ομάδα και χρειάζεται να παίξουμε με συγκέντρωση και δύναμη». 
 
Ιγκόρ Κοκόσκοφ: «Ήταν απογοητευτική η εικόνα μας στο πρώτο μέρος. Υπήρχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ, εμείς δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Είχαν 9/12 τρίποντα, αλλά όλα τα σουτ αυτά ήταν ελεύθερα. Στο πρώτο μέρος η Ελλάδα ένιωθε σαν να ήταν σε προπόνηση. Είμαι χαρούμενος που στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε, βγάλαμε ενέργεια και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Όχι στο βαθμό να νικήσουμε, βέβαια, γιατί είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, με καλό προπονητή. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη, πιστεύω πως θα πάνε μακριά στη διοργάνωση αυτή». 
 
Γκιόργκι Σερμαντίνι: «Είναι καλοί! Η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί του ομίλου μας και μπορεί να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Είναι φανταστικοί. Είχαμε πρόβλημα στην άμυνα, ήταν πολύ εύστοχοι στα τρίποντα και δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Εμείς έχουμε λίγες ελπίδες πρόκρισης και θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε». 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis