Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Image
sinavlia2.jpg
 clock 12:46 | 23/08/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια εξαιρετική συναυλία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου, μέ παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Κων/λη και την Κρήτη.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν η 55/μελής χορωδία και η 13/μελής ορχήστρα του τμήματος, χορωδίας παραδοσιακής μουσικής «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί» του Πολιτιστικού Κέντρου, της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Σταυρουλάκη, Καθηγητή Μουσικής, υπεύθυνου διδασκαλίας τραγουδιών, ορχήστρας και χορωδίας του εν λόγω τμήματος και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.
Η συναυλία αυτή έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών και συνεχάρη τον κ. Κων/νο Σταυρουλάκη και τα μέλη του μουσικού συνόλου «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί» που απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού. Επίσης,  ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την επιχείρηση Deltanet Travel και προσωπικώς τον κ. Μιχ. Βαμιεδάκη, για την πρόθυμη χορηγία της  εκδήλωσης.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, παρουσίασε το εν λόγω τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεώς του, αναλύοντας κεντρικά σημεία της παραδοσιακής μουσικής, την κεντρική αξία και το μουσικό ήθος το οποίο αποπνέει.

sinavlia3.jpg

sinavlia3.jpg, by gpapadakis

sinavlia4.jpg

sinavlia4.jpg, by gpapadakis

sinavlia5.jpg

sinavlia5.jpg, by gpapadakis

sinavlia.jpg

sinavlia.jpg, by gpapadakis

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Χοράρχης, όσο και τα μέλη της εν λόγω χορωδίας, εργάζονται και προσφέρουν για την Παραδοσιακή Μουσική εντελώς δωρεάν και εντός των δομών του νεόδμητου Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, που οικοδομήθηκε από το ΕΣΠΑ, με τη φροντίδα και το άοκνο ενδιαφέρον του κ. Σταύρου Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης.
Στη συναυλία παρέστησαν, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, τ.  Νομάρχης, πολυμελής αντιπροσωπεία της Σ.Ε.Α.Π., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, κληρικοί καί πλήθος κόσμου. 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος,  ο οποίος, ευχήθηκε καταλλήλως στον Χοράρχη και τους Χορωδούς για τη μουσική πανδαισία που χάρησαν σε όλους, κατά την πρώτη μουσική έξοδο τους, ως μουσικό σχήμα, από τη Γόρτυνα και επαίνεσε, εκτός των άλλων, τον ζήλο και την εθελοντική προσφορά τους, ευχόμενος παράλληλα στο φιλόμουσο πολυπληθές ακροατήριο πλούσια την ευλογία του Θεού και άσβεστη την ελπίδα, την ομοψυχία και την ενότητα, στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Πατρίδα μας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis