Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι»

Image
γιούνκερ
 clock 16:32 | 15/08/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι. Έθεσαν σε δοκιμασία την υπομονή των πολιτικών που λαμβάνουν αποφάσεις και ακόμη περισσότερο εκείνη των πολιτών μας. Φθάσαμε πολύ κοντά στην άβυσσο», σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Αλλά σήμερα, είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι όλα τα μέρη τήρησαν τις δεσμεύσεις τους» και «το μήνυμα του Eurogroup είναι σαφές: σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει με τρόπο αμετάκλητο μέλος της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Η συμφωνία η οποία συνήφθη στην Ευρωομάδα είναι «ουσιώδης για να αρθούν οι αβεβαιότητες οι οποίες έριχναν το βάρος τους στην Ελλάδα εδώ και έξι μήνες και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», έκρινε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις και πρόσθεσε ότι «αυτό που είναι το σημαντικό πλέον είναι να εφαρμοστεί πλήρως» το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε.

Από την άλλη πλευρά οι εταίροι της Αθήνας είναι ανήσυχοι, όπως το έθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίνδος, για τον «κίνδυνο πολιτικής αστάθειας» στην Ελλάδα
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis