Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός χρέωσε χιλιάδες ευρώ το ΙΚΑ με ... συνταγές "μαϊμού"

Image
συνταγη
 clock 22:27 | 04/08/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Κομπίνα με συνταγές «μαϊμού» είχε στήσει γιατρός, σε συνεργασία με μία φαρμακοποιό, προκαλώντας στο ΙΚΑ ζημιά που ξεπερνά τις 480.000 ευρώ.

Ο γιατρός, που παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, το διάστημα 2007-09, κατά το οποίο ο ίδιος ήταν διορισμένος, ως Επιμελητής Β', σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, στο Πλατύ Ημαθίας.

Με τις εκατοντάδες συνταγές χορηγούνταν ακριβά φάρμακα σε ασθενείς τους οποίους δεν είχε εξετάσει ποτέ και για ανύπαρκτες παθήσεις, αναφέρει το iefimerida. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για πάνω από 1.500 συνταγές, που αφορούσαν φάρμακα, την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ.

Μάλιστα, κεντρικό ρόλο, όπως διαπιστώθηκε, φαίνεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την εμπλοκή της φαρμακοποιού στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία. Η ίδια, πάντως, φέρεται να «πρωταγωνίστησε» και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis