Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Την Δευτέρα ενεργοποιείται το e-παράβολο για την απόκτηση ιθαγένειας

Image
parakato.gr_.jpg
 clock 19:48 | 02/08/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ενεργοποιείται το ηλεκτρονικό παράβολο για τα αιτήματα κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ΑΦΜ ώστε στη συνέχεια μέσω του TAXIS να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους τα εξής παράβολα:

• Αίτηση Κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας Αλλογενών Αλλοδαπών (ύψος παραβόλου 700 ευρώ)
• Επανυποβολή αιτήματος Αλλογενών Αλλοδαπών (ύψος παραβόλου 200 ευρώ)
• Υποβολή / επανυποβολή αιτημάτων Ομογενών, Πολιτών Ε.Ε., Ανιθαγενών / Πολιτικών Προσφύγων (ύψος παραβόλου 100 ευρώ)
• Αιτήματα λόγω γέννησης ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο (ύψος παραβόλου 100 ευρώ)

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαδόπουλου, που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ενδιαφερόμενος, αφού μεταβεί στη διαδικτυακή πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγει την υπηρεσία «e-Παράβολο» από το πεδίο «Υπηρεσίες προς Πολίτες».

Κατόπιν θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου, επιλέγοντας ως φορέα το υπουργείο Εσωτερικών και την επιλογή «Παράβολα Ιθαγένειας». Η εφαρμογή στη συνέχεια εκδίδει μοναδικό «κωδικό παραβόλου». Στη συνέχεια εκτυπώνει το e-παράβολο, το οποίο θα πρέπει να προσκομίζει στην υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργείται μέσω ΚΕΠ. Με άλλα λόγια ο πολίτης που επιθυμεί να εκδώσει ένα παράβολο θα μεταβαίνει στο πλησιέστερο ΚΕΠ, όπου ο αντίστοιχος υπάλληλος θα προβαίνει στην υποβολή του αιτήματος για λογαριασμό του.

Πληρωμή e-Παραβόλου

Η πληρωμή του e-παραβόλου μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ ή με την χρήση πιστωτικής / χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ.

Για πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα (το e-παράβολο είναι άμεσα διαθέσιμο), μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάρτες που έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του taxisnet.

Κατάθεση e- Παραβόλου

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει - χρησιμοποιήσει το e-παράβολο στην αρμόδια υπηρεσία προσκομίζοντας το αποδεικτικό είσπραξης που αποδεικνύει ότι το αναγραφόμενο ποσό έχει καταβληθεί, μαζί με την αίτηση και τα λοιπά κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, υπάλληλος της υπηρεσίας κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-παραβόλου. Εφόσον το ύψος του παραβόλου είναι το νόμιμο, ο υπάλληλος παραλαμβάνει την αίτηση.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis