Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακάμπτει η τουριστική κίνηση στην Κρήτη, αλλά δεν καλύπτει τη ζημία

Image
τουρισμος
 clock 14:10 | 31/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

​Ανακάμπτει, σταδιακά, η τουριστική κίνηση στην Κρήτη, μετά τα προβλήματα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις συνέπειες του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, η όποια ανάκαμψη δεν είναι ικανή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να καλύψει τις τεράστιες απώλειες του Ιουλίου, με δεδομένο ότι και το Μαϊο αλλά και τον Ιούνιο, το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου, κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει τώρα το 95% με αυξητική τάση, ενώ, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, εκτιμάται ότι τα νέα θα είναι καλά, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.
 
Ωστόσο, ο κ. Χαλκιδάκης σημειώνει ότι οι απώλειες του Ιουλίου είναι τεράστιες και υπολογίζονται σε ποσοστό άνω του 15%, σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα.
 
Σε συνδυασμό με την κακή πορεία του τουρισμού το Μαϊο και τον Ιούνιο, αλλά και τη «βροχή» των ακυρώσεων από Ρώσους τουρίστες, μπορεί κανείς να συμπεράνει τη συνολική ζημία.
 
«Η σεζόν δεν θα κλείσει καλά. Είναι μεγάλα τα νούμερα που χάσαμε και δύσκολα θα μπορούσε το κενό να καλυφθεί. Ένα 12ήμερο ουσιαστικά χαμένο, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, για μας μεταφράζεται σε έναν χαμένο … Μαϊο», σημειώνει ο πρόεδρος των Ξενοδοχείων του Ηρακλείου.
 
Η σταδιακή ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης διεφάνη από τις 21 Ιουλίου και μετά, όταν οι κρατήσεις εισιτηρίων για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σημείωναν ρεκόρ πωλήσεων, τόσο αεροπορικών όσο και ακτοπλοϊκών εισιτήριων.
 
Και πάλι, όμως, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιδάκη, η αύξηση αυτή αφορά μόνον στους τουρίστες από το εξωτερικό, αφού οι Έλληνες επισκέπτες είναι πλέον ελάχιστοι.
 
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis