Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μυστήριο με τις 200.000 ευρώ και η 85χρονη μητέρα της κ. Βαλαβάνη

Image
βαλαβάνη
 clock 10:09 | 16/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια διαφορετική ερμηνεία και μία άλλη διάσταση στη δήλωση της παραιτηθείσας από την κυβέρνηση Νάντιας Βαλαβάνη, δίνει ο Βηματοδότης, αναφορικά με τα 200.000 ευρώ που "σηκώθηκαν" από τράπεζα του Ηρακλείου, λίγο πριν την τραπεζική αργία, όχι τυχαία, αλλά λόγω εσωτερικής ενημέρωσης, όπως κατήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Οπως προκύπτει από δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη η μητέρα της 85 ετών, με την οποία δεν έχει στενές σχέσεις, έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ' ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της...

​Γράφει ο Βηματοδότης:

Σε ερώτηση αν πήρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα τι νομίζετε ότι απάντησε, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για λάσπη; «Δεν διαθέτω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης. Δεν έκανα καμία ανάληψη πριν από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων». Οταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο και αποκάλυψε ότι η μητέρα της είναι 85 ετών, ότι δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, ότι έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ' ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, έχει... μυαλό ξουράφι! Διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της. Απίστευτο, ε; Θέλετε κι άλλα;

Το όλο άγχος και ο προβληματισμός της κυρίας Βαλαβάνη ήταν να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία. «Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι' αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο»έλεγε και ξανάλεγε. Για την ταμπακέρα όμως τίποτα: ποιος ή ποια, δηλαδή, μεσολάβησε και αποσύρθηκαν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls; Τι ήταν αυτό που φόβισε τον/την αναλήπτη/τρια και απέσυρε τα χρήματα; Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Σε κανένα... στρώμα ή σε τράπεζα στο εξωτερικό; Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος.

Και επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον δεν έπειθαν και ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της, συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση και κυρίως ούτε αυτή (αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ούτε βεβαίως ξεχνιέται με την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο, αφού ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης συγκέντρωσε στοιχεία από τράπεζες με τα οποία αποδεικνύεται, όπως δήλωσε, ότι όντως έγινε η ανάληψη των χρημάτων σε συγκεκριμένη ημερομηνία από συγγενή υπουργού.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis