Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Σενάρια συγχωνεύσεων για τις ελληνικές τράπεζες

Image
τραπεζα
 clock 09:25 | 09/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Επικαλούμενο απόψεις αξιωματούχων που θεωρούν επιβεβλημένη την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, το πρακτορείο Reuters, αναφέρεται σε συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ελλάδα.

Αξιωματούχος ανέφερε ότι οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες – η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Πειραιώς και η Alpha Bank – μπορεί να συγχωνευτούν σε δύο. Δεύτερο πρόσωπο σημείωσε ότι αν και οι συγχωνεύσεις τραπεζών είναι απαραίτητες, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μακροπρόθεσμα.

«Η ελληνική οικονομία έχει καταστραφεί. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζες πρέπει να αρχίσουν από την αρχή» είπε ο πρώτος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις αμέσως μετά από ένα πρόγραμμα διάσωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. «Η Κύπρος θα μπορούσε να είναι το μοντέλο», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πριν από ένα χρόνο, οι τραπεζίτες στην Ελλάδα θεωρούσαν  ότι ήταν στα πρόθυρα μιας νέας εποχής.

Είχαν αναδιαρθρωθεί ως μέρος της διάσωσης συμφωνίας της χώρας, ειχαν προσελκύσει διεθνείς επενδυτές και είχε ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές .

Όμως, η οικονομική και πολιτική αναταραχή που έχει ακολούθησε από τότε άλλαξε τα πράγματα.
Ακόμη και μετά τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που  εκπονούνται, οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του τομέα θα απαιτήσει την  ταχεία ανακεφαλαιοποίηση τους καθώς η άνοδος των επισφαλειών και η  έκθεση σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σημαίνει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο να καταστεί αφερέγγυες.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis