Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Ζ. Γκάμπριελ: Δεν θα αρνηθούμε βοήθεια στους Έλληνες

Image
 Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.jpg
 clock 19:01 | 06/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από βοήθεια και δεν θα τους την αρνηθούμε, μόνο και μόνο επειδή δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο ότι επίκειται οριστική αδυναμία πληρωμών της χώρας. Ωστόσο, τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά η κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα τον θλίβει.

«Για τον ελληνικό λαό η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Η οριστική αδυναμία πληρωμών της χώρας πλησιάζει και η οικονομική ζωή θα έλθει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη πιο πολύ σε στασιμότητα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η νίκη της κυβέρνησης να εξελιχθεί σε ήττα» για τους ανθρώπους. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον ελληνικό λαό (...) Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι έτοιμες να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί πολύ γρήγορα, καθώς, πιθανότατα θα ασχοληθεί με το θέμα, αύριο, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επανάληψη της προσπάθειας για συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Γκάμπριελ ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, αν θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, «να καταθέσει γρήγορα μια σημαντική προφορά, η οποία θα υπερβαίνει την μέχρι τώρα διάθεση» και υπενθύμισε ότι η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες «και αυτές είναι Δημοκρατίες». Επισήμανε δε ότι αν απαιτούσε κάθε χώρα ειδικούς όρους, όπως η Ελλάδα, τότε θα διαλυόταν η Ευρωπαϊκή Ένωση.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis