Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή δηλώνει "άγνοια για σχέδιο κουρέματος στην Ελλάδα"

Image
1633459.jpg
 clock 20:33 | 04/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αγνοια για σχέδιο κουρέματος σε καταθέτες ελληνικών τραπεζών δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, ενώ τονίζει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Andrea Enria, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority, ΕΒΑ), το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή «κουρέματος» στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί.

Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο ΕΕ ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ.

Σε αυτή την περίπτωση η ΕΒΑ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ. Στη δήλωσή του ο κ. Enria υπενθύμισε ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

Πηγή:euro2day.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis