Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Σταθάκης: Είχαμε τα λεφτά για το ΔΝΤ αλλά δεν το πληρώσαμε

Image
stathakis.jpg
 clock 12:45 | 05/06/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών που είναι στο τραπέζι» διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο BBC τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί παραμονή στο ευρώ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί έναν συμβιβασμό.

Η κυβέρνηση έχει χρήματα να πληρώσει το ΔΝΤ αλλά προτίμησε να μην το κάνει, αποκάλυψε ο κ. Σταθάκης, αναφορικά με το ελληνικό αίτημα προς το Ταμείο για συνολική πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1,6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα.
«Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας στο BBC Radio, αλλά είπε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

«Περιελήφθησαν στην πρότασή τους χωρίς να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον τελευταίο μήνα... η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις νέες προτάσεις», είπε.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να φύγει από την ευρωζώνη, ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει κάτι τέτοιο.

«Η κυβέρνησή μας έχει την εντολή να παραμείνει στο ευρώ και να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία για να... προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους», είπε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ».
Η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή μιας δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους σκληρούς όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προκειμένου να χορηγήσουν βοήθεια και να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών, διευκρινίζεται σε τηλεγράφημα του Reuters.
Ημερησία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis