Skip to main content
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ

Ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Λ. Αυγενάκης

Image
aygenakisipeiros.jpg
 clock 16:51 | 03/06/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη διήμερη περιοδεία στην Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη, 3 Ιουνίου, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, από τα Ιωάννινα.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το πρωί τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», όπου είχε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη κ. Βασίλη Μητσιμάρη, στελέχη της Υ.Π.Α. και εκπροσώπους εργαζομένων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο.

aygenakisipeiros2.jpg

aygenakisipeiros2.jpg, by gpapadakis

Στη συνέχεια με τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, όπου ενημερώθηκαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και τα επόμενα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Κατόπιν, ο Τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Μήτση, και στη συνέχεια με τους Προέδρους και μέλη του  ΤΕΕ Ιωαννίνων και Άρτας κ.κ. Αλέξανδρο Λάμπρου και Ευάγγελο Χρηστάκη, με τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη. Το μεσημέρι ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, ενώ αργά το απόγευμα θα προεδρεύσει της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. 

Ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την περιοδεία στην Περιφέρεια Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη. 
Μαζί με αυτή και τα περιφερειακά αεροδρόμια που τόσο πολύ συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη.
Οι οφειλές των περιφερειακών αεροδρομίων στη ΔΕΗ αγγίζουν τα 5 εκ. ευρώ με κίνδυνο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε υπηρεσίες security 5 εκ. ευρώ, σε εργολάβους καθαριότητας 8 εκ. ευρώ, με κίνδυνο εν μέσω τουριστικής σαιζόν να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες επί πιστώσει. 
Την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση (διάδρομοι, φωτοσημάνσεις κ.α.), στα αναλώσιμα των αεροδρομίων και στις εγκαταστάσεις, ενώ το ένα μετά το άλλο, τα αεροδρόμια σταματούν να δέχονται νυχτερινές πτήσεις λόγω μη λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων.
Από την άλλη θεσμικά και τυπικά - νομικά ζητήματα, για τα οποία μπορούν να δοθούν λύσεις άμεσα, χρονίζουν στα γραφεία των Υπουργών.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι οδηγεί τη χώρα σε ατραπούς επικίνδυνες, δύσβατες και ομιχλώδεις.»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis