Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κορκίδης: Οι Έλληνες φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα

Image
greece_may.jpg
 clock 11:59 | 25/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

"Οι Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα και να παραμείνει η χώρα μας στην «ευρωπαϊκή πλατφόρμα» του ευρώ", δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τις ανισότητες στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ τις μεγαλύτερες ανισότητες στην Ευρωζώνη παρουσιάζει η Ελλάδα. Η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των οικονομιών του ευρώ, ενώ είναι στη δεύτερη θέση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων στο φτωχότερο 10% του πληθυσμού μεταξύ του συνόλου των 34 οικονομιών-μελών του ΟΟΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης τα ελληνικά νοικοκυριά έχαναν και χάνουν ετησίως κατά μέσο όρο το 8% του εισοδήματος, ενώ το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα μας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα στο 27%.

"Όσοι, λοιπόν, εντός και εκτός κυβέρνησης επιθυμούν τη ρήξη και ζητούν να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ μάλλον θέλουν να συνεχίσουν ή να αντιγράψουν την «ίδια εκβιαστική τακτική» των «θεσμών». 

Η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να δηλώσει ευθέως ότι καμία «πλατφόρμα» δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό μετά από πέντε χρόνια στραγγαλισμού των εισοδημάτων και αφαίμαξης των οικονομιών του. 

Επιβάλλεται να υπερισχυθεί η λογική μίας σοβαρής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα επιδιώξει ως αμοιβαία επωφελή λύση μια συμφωνία, που θα ανταποκρίνεται στις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις της και οφείλει άμεσα να ξεκινήσει να σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και επίπεδο, μια εθνική στρατηγική για την πορεία της χώρας, η οποία θα διασφαλίζει όλους τους Έλληνες", σχολίασε ο κ. Κορκίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΦΩΤΟ: Reuters

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis